Kluivert op de schouders na spectaculair afscheid Curaçao

Reacties

Curaçao heeft Patrick Kluivert een goede dienst bewezen bij zijn afscheid als bondscoach met een zevenklapper tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Kluivert op de schouders na spectaculair afscheid Curaçao

Kluivert, die zich komend seizoen gaat ontfermen over de oudste jeugd bij Ajax, moest met Curaçao nog een punt bemachtigen om de volgende ronde in de kwalificatiecampagne voor de Carribean Cup te bereiken. Na de zege op Guyana (5-2) bleek het duel met de Amerikaanse Maagdeneilanden een formaliteit (7-0).

Gino van Kessel (drie), Felitciano Zschusschen (twee), Leandro Bacuna en Gevaro Nepomuceno luisterden het voetbalfeest op met zeven treffers, waarna Kluivert door het team op de schouders werd genomen. Kluivert had sinds maart 2015 als technisch adviseur al zeggenschap over de nationale ploeg, een jaar later werd hij officieel bondscoach.

Kluivert slaagde niet in de missie om het land naar het WK in Rusland (2018) te loodsen, maar in de kwalificatie voor de eindronde om de Carribean Cup in 2017 heeft het eiland onder zijn leiding het laatste stadium bereikt. Na de zomer worden de tickets verdeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.