Kluivert noemt zichzelf geen bondscoach maar adviseur

Reacties

Patrick Kluivert is officieel nog geen dag in dienst bij de voetbalbond van Curaçao of er is verwarring over de exacte aard van zijn functie. Hoewel de oud-international zelf benadrukt dat hij slechts is aangesteld als adviseur, lijkt zijn takenpakket toch sterk op dat van een bondscoach. En zo presenteerde de bond (FFK) hem ook.

Kluivert noemt zichzelf geen bondscoach maar adviseur

'Ik heb een contract voor zes maanden getekend en daarin staat dat ik adviseur ben van de voetbalbond van Curaçao', zegt Kluivert in gesprek met De Telegraaf. 'Ik zal adviezen geven over de jeugdopleiding en de professionalisering van de bond. De organisatie staat nog in de kinderschoenen, doordat Curaçao pas sinds 2010 – nadat de Nederlandse Antillen werden opgeheven – een zelfstandig lid is van de FIFA', aldus Kluivert.

De overige taken van de voormalige topscorer aller tijden van Oranje lijken toch sterk op die van een trainer. 'Ik moet de spelers van Curaçao in de Eredivisie in kaart brengen en ik maak de selectie. Het is de bedoeling dat ik tijdens de WK-kwalificatieduels wel op de bank zit als eindverantwoordelijke', legt Kluivert, tot afgelopen zomer assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, uit.

Bondscoach
Kluivert maakte afgelopen zomer als trainer al een mondiaal eindtoernooi van dichtbij mee, maar heeft met Curaçao nog een lange weg te bewandelen als hij over ruim drie jaar opnieuw het WK wil bijwonen met zijn nieuwe werkgever. Eind maart staan twee play-off-wedstrijden tegen Montserrat op het programma. Bij een zege volgt een tweeluik tegen Cuba. 'Misschien ben ik dan wél bondscoach. Ik sta voor alles open', stelde Kluivert tegenover het ANP.

Want, zo doet Kluivert uit de doeken, zijn ambitie blijft om hoofdcoach te worden bij 'een mooie Europese club.' 'Maar tot die tijd wil ik me dienstbaar maken voor Curaçao', aldus de oud-spits van onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona. Kluivert, zoon van een Antilliaanse moeder, hoopt dan ook vooral ervaring op te doen voor een trainersloopbaan in Europa. 'Het mes snijdt aan twee kanten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.