Kluivert matchwinnaar bij Barça

Patrick Kluivert heeft Barcelona de zege bezorgd. Op slag van rust maakte de Nederlander de enige treffer in het duel tegen Villarreal. Alavés verloor in een harde wedstrijd op eigen veld van Sevilla.

Barcelona pakte drie punten, maar daarmee was ook alles gezegd. Want de Catalanen speelden tegen Villarreal een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. De ploeg van Rexach kwam in de 37ste minuut op voorsprong. Patrick Kluivert, die terugkeerde na een schorsing, nam het doelpunt voor zijn rekening. Snel na de 0-1 moest Barcelona met een man minder de voorsprong verdedigen. Xavi kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding. Met tien man bleef Barcelona overeind. Daarbij dankte het doelman Bonano en de gebrekkige afwerking van Villarreal. Naast Kluivert maakten ook Phillip Cocu en Frank de Boer deel uit van de basis. Rivaldo en Andersson bleven geblesseerd aan de kant.

Alavés kon bij winst de koppositie weer innemen. Maar de ploeg van Jordi Cruijff en Richard Witschge kon Real Madrid niet van de troon stoten. Sterker nog, Alavés verloor op eigen veld van Sevilla, dat zich aanvankelijk beperkte tot verdedigen. In de harde wedstrijd was het breekpunt de rode kaart voor verdediger Téllez. In de slotfase buitte Sevilla de man-meer-situatie uit. Onschuldig balverlies van Richard Witschge, die net was ingevallen, was de inleiding tot het enige doelpunt. Casquero maakte zes minuten voor het einde het winnende doelpunt.

Dankzij een benutte strafschop van João Tomás handhaaft Real Betis Sevilla zich in de top van de Primera Division. Het doelpunt viel kort na rust. Door de winst streefde Betis Deportivo La Coruña voorbij op de ranglijst. De Galiciërs kwamen tegen Málaga niet verder dan 1-1. Een klein kwartier voor het einde voorkwam Nourredine Naybet dat Deport zelfs met lege handen naar huis kon. Athletic de Bilbao liet ook twee punten liggen. Topscorer Urzaíz maakte zijn faam waar. Met zijn tiende doelpunt van het seizoen voorkwam hij dat Bilbao met lege handen achterbleef. Michel I had Rayo Vallecano op voorsprong gezet. Celta de Vigo profiteerde van het puntverlies van Athletic de Bilbao. Dankzij doelpunten van Catanha en Gustavo López werd Real Zaragoza met 2-0 verslagen. Real Valladolid en Tenerife hielden elkaar in evenwicht (0-0).