Kluivert kandidaat om bondscoach van Ghana te worden

Reacties

Patrick Kluivert is een van de vijf kandidaten om de nieuwe bondscoach van Ghana te worden. Dat maakt de voetbalbond van het Afrikaanse land bekend.

Kluivert kandidaat om bondscoach van Ghana te worden

De Ghana Football Associaton (GFA) laat in een communiqué weten dat er vijf trainers zijn uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Onder hen dus ook Kluivert, die volgens het bericht op 17 oktober naar Accra komt. De andere vier kandidaten zijn Avram Grant, Marco Tardelli, Michel Pont en Juan Ignacio Jiménez.

De shortlist van vijf namen is samengesteld na een grondig onderzoek door een driekoppige commissie, zo meldt de GFA. The Black Stars waren op zoek naar een nieuwe bondscoach sinds James Kwesi Appiah een maand geleden werd ontslagen. Kluivert, die op het afgelopen WK nog assistent was van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, kan zijn carrière als hoofdtrainer dus mogelijk beginnen in Afrika.

Ghana eindigde op het WK in Brazilië laatste in een poule met Duitsland, de Verenigde Staten en Portugal. Overigens staan trainers Bernd Schuster en Ricardo Gareca op een reservelijst, voor het geval dat de vijf belangrijkste kandidaten om wat voor reden dan ook niet komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.