Kluivert helpt Barcelona aan vijf goals

Celta de Vigo nestelde zich minstens voor één dag naast Real Madrid op de eerste plaats in de Primera Division. Alavés won bij Deportivo La Coruña. Patrick Kluivert hielp Barcelona aan een monsterzege op Tenerife en kroonde zich in nog geen half uur tijd ook nog tot topscorer van Spanje.

Celta de Vigo speelde als een koploper. Op eigen veld kwam Real Mallorca er niet aan te pas. In alle facetten bleek Celta beter dan de thuisploeg, en het middenveld met de Brazilianen Everton Giovanella en Vágner en de Russen Valeri Karpin en Alexandr Mostovoj. In de 25ste minuut leverede dat een terechte voorsprong op via Jesuli. In de vele minuten die nog volgden probeerde de thuisploeg nog Celta onder druk te zetten, maar het enige gevaar kwam eigenlijk alleen van de bezoekende ploeg, die via counters erg gevaarlijk bleef.

Deportivo La Coruña verloor in het eigen Riazor van Alavés . Martín Astudillo maakte in de 42ste minuut het enige doelpunt, dat de ploeg uit Baskenland tot op één punt van Real Madrid en Celta de Vigo bracht.

Staartploegen Real Sociedad en Rayo Vallecano boekten beide een zege. Sociedad bleek op eigen veld met 2-1 te sterk voor Villarreal . Vallecano won met dezelfde cijfers van Sevilla .

De laatste plaats is sinds zaterdag in handen van Tenerife dat op eigen veld dik klop kreeg van Barcelona . Patrick Kluivert was de man van de wedstrijd. Carles Puyol zette de bezoekers na vijftien minuten op voorsprong, met een knappe omhaal op aangeven van Kluivert. Vervolgens vestigde Kluivert alle aandacht op zich. Eerst miste hij nog twee grote kansen, maar in blessuretijd van de eerste helft lukte het hem om de bal langs doelman Sergio te frommelen.

In de eerste vijfentwintig minuten van de tweede helft scoorde Kluivert nog driemaal. In de 49ste minuut besliste hij het duel, in de 67ste minuut tikte hij binnen op aangeven van Sergi en een paar minuten later was hij snel te plekke om de rebound van een schot van Javier Saviola binnen te werken. Meteen na zijn vierde treffer verving Carles Rexach de Nederlandse aanvaller, die met elf doelpunten topscorer is van de Primera Division. Twee minuten na zijn wissel bepaalde David Charcos de eindstand op 6-0.