Kluivert en Neres in basis bij Ajax, De Ligt op de bank

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz heeft in aanloop naar De Klassieker flink moeten schaven aan zijn voorhoede. In navolging van Kasper Dolberg is ook Amin Younes door fysieke problemen afgehaakt. Justin Kluivert start daardoor als linksbuiten, Bertrand Traoré is de spits en David Neres (foto) begint als rechtsbuiten.

Kluivert en Neres in basis bij Ajax, De Ligt op de bank

Achterin kiest trainer Peter Bosz voor het duo Davinson Sánchez en Nick Viergever, waardoor de de voorbije week veelbesproken Matthijs de Ligt genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Links achterin start Daley Sinkgraven en de positie van rechtsback wordt ingenomen door Joël Veltman.

Op het middenveld kiest Bosz zoals verwacht voor Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech. Ondanks de personele problemen in de voorhoede weigert hij dus of Klaassen of Ziyech door te schuiven.

Voor Neres is het zijn eerste basisplek in de hoofdmacht van Ajax. De twintigjarige Braziliaan kwam afgelopen winter over van São Paulo voor liefst twaalf miljoen euro. De Amsterdammers maakten zondag bekend dat Younes moest afhaken door knieklachten.

Ajax zakte zaterdag door de 0-2 zege van PSV op Sparta Rotterdam naar de derde plaats. De Amsterdammers hebben zes punten minder dan lijstaanvoerder Feyenoord en beschikken ook nog eens over een minder doelsaldo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.