Klucht bij Rangers: vertrek coach wordt welles-nietesspelletje

Reacties

De Schotse voetbalwereld is momenteel in de ban van de vraag wie er liegt: Rangers FC of Mark Warburton (foto, links)? De Schotse club meldde vrijdag in een verklaring dat de manager zijn ontslag had aangeboden, maar de hoofdpersoon zelf spreekt dat met klem tegen.

Klucht bij Rangers: vertrek coach wordt welles-nietesspelletje

Rangers FC bracht vrijdag de verklaring naar buiten dat Warburton, zijn assistent David Weir en hoofd scouting Frank McParland hun ontslag hebben ingediend en dat de club dat accepteert. Deze verklaring werd om onduidelijke redenen kort van de site gehaald, maar staat inmiddels weer online.

Warburton, die met Rangers FC afgelopen seizoen promoveerde naar de Schotse Premier League, is op zijn zachtst gezegd verbaasd over de gang van zaken.

'Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over ons vertrek bij Rangers FC. Om juridische redenen kunnen we momenteel niet tot in detail ons verhaal doen. Gezien het feit dat de club met een uitgebreide verklaring is gekomen, achten wij het echter relevant te melden dat wij niet zelf ons ontslag hebben ingediend', laat Warburton weten in een statement van de trainersvakbond League Managers Association (LMA). 'Het verrast ons en de LMA, die ons adviseert, ook dat de club nog niet is ingegaan op vragen die wij hebben voorgelegd aan Rangers.'

Rangers bezet momenteel de derde plaats in de Schotse Premier League, op liefst 27 punten van het dit seizoen extreem dominante Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.