Klose aast op Europees voetbal met Braafheid en De Vrij

Lazio won maandag thuis met 4-2 van Cagliari, waardoor het tot blijdschap van Miroslav Klose goede zaken deed in de strijd om Europees voetbal. De Romeinen staan na de zege derde in de Serie A.

'Dit was een belangrijke overwinning. We werkten verschrikkelijk hard in de eerste helft en verdienden de zege', aldus Klose, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. 'Ik speel nu voor het derde jaar voor Lazio en genoot van de strijdlust op het veld. We wilden die derde plaats zo graag en hebben dat ook laten zien.'

Kort na rust kwamen de bezoekers door een eigen doelpunt van Edson Braafheid, die net als Stefan de Vrij negentig minuten speelde, terug in de wedstrijd. Het werd zelfs nog 3-2, maar invaller Ederson stelde kort voor tijd de overwinning veilig.

'We leven van wedstrijd tot wedstrijd, maar we willen dit seizoen sowieso in de topvijf eindigen', vervolgde de 36-jarige Klose. Het was pas de derde keer dit seizoen dat de Duitser in de basis begon. 'Of ik meer aan spelen wil toekomen? Iedereen wil spelen en iedereen wil wat toevoegen. Het is de coach die beslist.'

Lazio heeft na tien wedstrijden negentien punten, drie minder dan aartsrivaal AS Roma. Koploper Juventus heeft zes punten voorsprong op de Biancocelesti.