Klopp wil vertrouwen verder opvijzelen bij thuisdebuut

Reacties

Hoewel de groepswedstrijden in de Europa League voor Liverpool normaal gesproken geen prioriteit krijgen, kijkt de manager Jürgen Klopp nu vol verlangen naar het thuisdebuut bij zijn nieuwe club tegen Rubin Kazan.

Klopp wil vertrouwen verder opvijzelen bij thuisdebuut

'Ik kan niet veel zeggen over de sfeer op Anfield Road, maar ik wil er gewoon zijn en alles zien en voelen', zei de Duitser op het perspraatje in aanloop naar het duel met de Russen. Waar Liverpool de campagne nog begon met een B-ploeg, wil Klopp met zijn sterkst mogelijke elf aantreden. 'In onze situatie biedt de Europa League een goede kans om een goed gevoel te creëren en vertrouwen op te doen.'

Klopp wordt op dit moment geplaagd door blessures bij Liverpool, waarna hij vragen over de ziekenboek pareerde door het briefje met afwezigen aan de aanwezige pers te tonen (foto). Christian Benteke (hamstring), Roberto Firmino (rug) en Dejan Lovren (enkel) hebben inmiddels de training hervat en lijken sowieso thuis tegen Southampton (zondag) weer beschikbaar te zijn. Ook Daniel Sturridge is er dan mogelijk weer bij.

'De grootste misvatting die ik ooit heb gehoord, is dat mensen me vragen of het mogelijk is om met veel druk te spelen. Dit is pas het begin. We hoeven geen 150 kilometer te rennen in elke wedstrijd om succes te behalen. Je moet er alleen wel op voorbereid zijn', ze hij. 'Ik hoop dat niemand teleurgesteld is als het na drie minuten nog geen 4-0 staat.'

Liverpool speelde zijn eerste twee groepsduels in de Europa League gelijk en staat als nummer twee in Poule B een puntje voor op nummer laatst Rubin Kazan. Bordeaux (twee) ontvangt thuis koploper Sion (vier punten).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.