Liverpool-debuut Klopp resulteert in gelijkspel bij Spurs

Reacties

Jürgen Klopp is bij zijn debuut als Liverpool-manager op 0-0 blijven steken tegen Tottenham Hotspur, dat zich knap herstelde na een veelbelovende start van de bezoekers.

Liverpool-debuut Klopp resulteert in gelijkspel bij Spurs

De hand van Klopp was op White Hart Lane direct terug te zien. De opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers wijzigde de opstelling weliswaar slechts op twee posities, maar de speelstijl was totaal anders. In het kerstboomsysteem van Liverpool kwamen alle kenmerken van een Klopp-elftal terug: compactheid, focus op het centrum, direct voetbal en hoge pressing.

Tottenham had het hier zeker in de openingsfase bijzonder lastig mee. Basisdebutant Divock Origi, die de geblesseerde Daniel Sturridge verving, had de sterke start kunnen bekronen, maar zijn kopbal belandde via de onderkant van de lat niet in het doel. Tottenham beet in de 28ste minuut voor het eerst van zich af met een schot van Clinton N’Jie, dat gekeerd werd door Simon Mignolet. N'Jie loste in de elfde minuut de geblesseerde Nacer Chadli af.

Jürgen Klopp genoot zichtbaar van zijn debuut in de Premier League.
Jürgen Klopp genoot zichtbaar van zijn debuut in de Premier League.

De Liverpool-goalie had net als zijn collega Hugo Lloris geen drukke middag. Het tempo lag hoog en beide ploegen zochten de aanval, maar vaak werd onderweg de bal verloren op het overvolle middenveld. Toch kreeg Tottenham in de slotfase nog een grote kans om drie punten mee te nemen. Harry Kane kon vrij uithalen na goed doorzetten van Christian Eriksen, maar Mignolet voorkwam dat de Engelse spits als matchwinner van het veld stapte.

Dus blijft Gérard Houllier voorlopig de enige Liverpool-coach die zijn eerste wedstrijd in de Premier League won. Tottenham en Liverpool staan met respectievelijk veertien en dertien punten in de subtop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.