Klopp wil emotionele Mané eerst in de ogen kijken voor kraker

Reacties

Sadio Mané meldt zich maandagavond weer in Liverpool na de uitschakeling met Senegal in het toernooi om de Afrika Cup. Manager Jürgen Klopp gaat de 24-jarige aanvaller eerst maar eens diep in de ogen kijken voordat hij bepaalt of hij Mané gaat gebruiken in het duel met Chelsea dinsdagavond (21.00 uur).

Klopp wil emotionele Mané eerst in de ogen kijken voor kraker

Liverpool is het kalenderjaar dramatisch begonnen. The Reds wonnen slechts één van hun acht officiële wedstrijden en waar ze voor de jaarwisseling een ongekende scoringsdrift tentoonstelden, is die in januari als sneeuw voor de zon verdwenen. Mané, met negen doelpunten topscorer van Liverpool in de Premier League, werd node gemist bij de nummer vier van de Premier League.

De van Southampton overgekomen vleugelaanvaller plaatste zich met Senegal als groepshoofd van Groep B voor de knock-outfase van het Afrika Cup-toernooi en moest daardoor zijn terugkeer in Engeland nog even uitstellen. In de kwartfinale tegen Kameroen nam Mané de verantwoordelijkheid de vijfde en laatste strafschop voor Senegal te nemen. Die werd echter gekeerd door doelman Fabrice Ondoa. Vincent Aboubakar schoot Kameroen vervolgens naar de halve eindstrijd.

Mané barstte vervolgens op het veld in tranen uit en was ontroostbaar voor zijn ploeggenoten. Met zijn ziel onder zijn arm reist Mané maandagavond naar Liverpool. Klopp gaf op zijn persconferentie daarom aan zijn sterspeler eerst eens goed in de ogen te willen kijken voor hij een beslissing maakt over het al dan niet meespelen tegen Chelsea.

'Het is een uitstekende speler en het is makkelijker als hij er wel bij is dan wanneer hij er niet bij is. Eerlijk is eerlijk. Maar het is niet zo dat hij wedstrijden in zijn eentje kan belissen, dat kunnen we ook niet van hem verwachten. Ik heb hem al gesproken, maar ik wil hem eerst in de ogen kijken. Het was een vreemde wedstrijd tegen Kameroen en ik hoopte geen seconde dat hij die penalty zou missen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.