Klopp voert strijd aan tafeltennistafel, Messi als Batman

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Klopp voert strijd aan tafeltennistafel, Messi als Batman

• Barcelona-fan Robert Taylor kreeg de verrassing van zijn leven.  Tijdens een vriendschappelijk toernooitje deed er iemand mee met een wat gek kapsel en een wat vreemd baardje? Herkent u hem? Deze Braziliaan maakte furore en was niet bepaald de grootste vriend van Louis van Gaal. Bekijk hier het hele filmpje van Rivaldo, die transformeert tot iemand die prima mee had gekund in Star Trek.

• Liverpool-manager Jürgen Klopp zoekt naar iemand die de punten binnensprokkelt voor Liverpool. Daar is de Duitser in geslaagd, getuige onderstaand filmpje. Zelf heeft de coach wat meer moeite om zijn slagwapen  vast te houden.

Jordens Peters verlengde onlangs zijn contract. In zijn vrije tijd is de verdediger van Willem II niet achter de Playstation te vinden, maar in de studieboeken. Het trainingskamp in het Spaanse Oliva was daarom fysiek zwaar, maar groeide ook uit tot een breinkraker. Hulde! 'We hadden vaak twee pittige trainingen op de dag, we waren druk in onderhandeling over mijn contractverlenging én ik moest ik nog studeren. Erg pittig, maar mijn streven is om in september 2017 af te studeren als Master of Science, dus ik móest mijn laptop wel meenemen!' (website Willem II)

• Even werd Blaise Nkufo omgedoopt tot een speler van Heracles, maar al gauw werd het rood van Twente hem weer om de schouders gehangen. Dit alles heeft uiteraard te maken met de altijd beladen derby van vrijdagavond (20.00 uur).

• Een historische dag voor Man Utd. Opdat er niet vergeten wordt.

Shkodran Mustafi toont zijn tricks!

Wayne Rooney is goed bezig!

• Voetbaltrainers en clichés, helaas wil het nog wel eens een combinatie zijn als Peppi en Kokki. Jorge Sampaoli blijkt in zijn doen en laten dus, net als in bij zijn zorgvuldig uitgestippelde tactische strijdplannen, een uitzondering.

'Louis van Gaal is één van de beste trainers die we ooit bij Barcelona gehad hebben. Ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft een sterk karakter, maar is ook een geweldige trainer, één van de besten waar ik ooit onder gewerkt heb. Hij is een belangrijk persoon in mijn carrière geweest, op voetbalgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Ik hoop dat hij ons een keer komt bezoeken'
• Barcelona-trainer Luis Enrique heeft lovende woorden over voor Louis van Gaal. De Spanjaard noemt de Nederlander op zijn persconferentie zelfs één van de beste trainer die Barcelona ooit gehad heeft.

'Als ik terugkijk naar zijn tijd hier dan zijn er een aantal goede herinneringen en geweldige anekdotes. Ik bedoel, zijn persconferenties waren legendarisch'
• Naast de knappe prestaties van Van Gaal in Catalonië is Luis Enrique de persconferenties van de Amsterdammer ook nog niet vergeten. Dat zou natuurlijk ook wel muy malo zijn.

'Ik zag afgelopen week op tv een van mijn spelers vertellen dat de sfeer zo goed was onder Henk de Jong. Daar hadden ze een shot achteraan geplakt waar op ik over het veld stond te schreeuwen. "Stelletje dooie lullen!" Schitterend. We zijn er weer, dacht ik toen'
Kersverse De Graafschap-trainer Henk de Jong vertelt in De Telegraaf op zijn Henk de Jongs blij te zijn met zijn terugkeer op het voetbalveld.

'Dit is het slechtste nieuws dat ik in lange tijd gelezen heb. Het is ongelooflijke bullshit. De buitenspelregel is fundamenteel. Als je dat niet begrijpt, begrijp je voetbal niet'
• Marco van Basten hoeft niet te rekenen op een uitnodiging voor de verjaardag van Stade Rennes-trainer Christian Gourcuff. De Fransman is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de plannen van Van Basten om de buitenspelregel af te schaffen. 'De buitenspelregel is kwestie van collectieve intelligentie. Als die wordt afgeschaft, keren we terug naar de tijd van dorp tegen dorp', foeterde Gourcuff op zijn persconferentie.

Francesco Totti heeft in zijn lange carrière een hoop voetbalwedstrijden gezien, maar kan nog steeds in extase raken van een mooi doelpunt. De veertigjarige maestro vierde de treffer van Radja Nainggolan door zijn shirt boven zijn hoofd rond te slingeren.

• De vijfde ronde van het internationale schaaktoernooi Tata Steel Chess werd donderdag in De Kuip afgewerkt. Het stadion van Feyenoord, bekend van zijn goede mat, kon Anish Giri en Loek van Wely niet inspireren tot een overwinning. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zette het toernooi met een gongslag in gang.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.