Klopp vindt dat 'sensationeel' Liverpool strafschop is onthouden

Reacties

Jürgen Klopp vindt dat Liverpool in de slotfase van de Premier League-topper tegen Manchester City (1-1) een penalty had moeten krijgen voor een overtreding van Jeremy Doku. Verder was de Duitse manager erg te spreken over het optreden van zijn ploeg.

Klopp vindt dat 'sensationeel' Liverpool strafschop is onthouden
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Liverpool en City hielden elkaar zondag in een zinderend voetbalgevecht op 1-1, waardoor de titelstrijd in Engeland zijn climax nadert. Volgens Klopp had zijn ploeg echter nog een uitgelezen kans op de treffer moeten krijgen. 'Dat was voor honderd een penalty. Dit was overal op het veld een overtreding geweest en waarschijnlijk een gele kaart', doelde hij op een actie van Doku, die Alexis Mac Allister op de borst raakte toen hij de bal wilde wegwerken.

Bekijk het moment in onderstaande samenvatting van de wedstrijd. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klopp hoorde om zich heen allemaal mensen met tablets roepen dat het een duidelijke penalty was, maar vermoedt dat de VAR niet ingreep omdat het geen overduidelijke fout was. 'Ze zullen er wel een verklaring voor hebben. Natuurlijk is het een penalty, maar we hebben hem niet gekregen en daar kan ik mee leven. Het belangrijkste is de manier waarop we hebben gevoetbald. Want dat was vandaag sensationeel', zei de Duitser zondag bij de BBC.

Vooral over wat zijn ploeg in de tweede helft liet zien, was Klopp zeer te spreken. 'Dat was de beste helft die we ooit tegen Manchester City speelden. Zij raakten de paal, maar wij hadden wel twee of drie keer moeten scoren. Echt exceptioneel voetbal. Wow! Voor mij hebben we vandaag voor het eerst bewezen dat we staan waar we horen te gaan. Ik denk niet dat ik City ooit zo heb zien worstelen als vandaag, we speelden uitstekend.'

Dean
Oud-scheidsrechter Mike Dean deelde bij Sky Sports de mening van Klopp en vond dat Doku goed wegkwam dat hij in de slotfase geen penalty tegen kreeg. 'Hij raakte de bal heel licht, maar komt daarna vol in zijn ribbenkast. Ik was niet verrast geweest als ze de scheidsrechter naar het scherm hadden geroepen. Hij komt hier heel goed weg', zei Dean. Analyticus Gary Neville sloot zich daar bij aan. 'Hij heeft hier heel, veel geluk.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.