Klopp tekent nieuwe deal met Liverpool tot 2022

Reacties

Liverpool heeft het contract met manager Jürgen Klopp opengebroken. De Duitse oefenmeester staat nu tot 2022 onder contract op Anfield.

Klopp tekent nieuwe deal met Liverpool tot 2022

De 49-jarige oefenmeester had nog een verbintenis tot medio 2018 bij Liverpool, waarmee hij afgelopen seizoen de finale haalde in de Europa League. Ook zijn assistenten Zeljko Buvac en Peter Krawietz tekenden bij voor dezelfde periode. 'Het is moeilijk te omschrijven hoe vereerd we ons voelen', reageert Klopp ook namens die andere leden van de technische staf op zijn contractverlenging.

De Duitser eindigde afgelopen seizoen als achtste in de Premier League. 'We zitten pas aan het begin van onze reis, maar de klik die we nu al hebben met deze bijzondere club is ongelofelijk', zegt Klopp op de clubsite over zijn eerste maanden. In oktober vorig jaar volgde hij Brendan Rodgers op. 'Er is nog veel te doen en we kunnen nog veel bereiken.'

Opvallend is de duur van de nieuwe overeenkomst, tot medio 2022. 'Ik ben de eerste die zal erkennen dat met deze lange deal een enorme verantwoordelijkheid gepaard gaat', weet Klopp, die de club weer moet terugbrengen naar de top. 'En we willen dit doen door iedereen die deel uitmaakt van de Liverpool-familie erbij te betrekken. Door samen de schouders eronder te zetten, zullen we sterker en beter worden. En onze successen smaken dan bovendien zoeter.'

Klopp werkte in het verleden als trainer bij FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Met de laatste club werd hij onder meer twee keer kampioen van Duitsland en haalde hij in 2013 de finale in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.