Klopp lyrisch: 'Jota is van wereldklasse'

Reacties

Jürgen Klopp heeft zich zeer positief uitgelaten over Diogo Jota. De aanvaller schoot Liverpool donderdagavond met twee doelpunten tegen Arsenal naar de League Cup-finale. Het eerste duel in het tweeluik eindigde in 0-0.

Klopp lyrisch: 'Jota is van wereldklasse'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool en Arsenal stonden donderdag tegenover elkaar in de halve finale van de League Cup. Hoofdrolspeler in het Emirates Stadium was Jota, die sinds het vertrek van zowel Sadio Mané als Mohamed Salah naar de Afrika Cup, een van de steunpilaren voorin is. Met een schot in de korte hoek en een stift over Arsenal-keeper Aaron Ramsdale kroonde hij zich tot hoofdrolspeler van het duel.

Klopp prijsde zich na afloop voor de camera’s van Sky Sports een gelukkig manager. 'We hebben vanavond twee geweldige doelpunten gemaakt. Diogo was niet te stoppen. Toen we hem in 2020 aantrokken waren we er heilig van overtuigd dat hij Liverpool een stap verder zou kunnen helpen. Dat is wel gebleken. Sinds zijn komst heeft hij de grote stap gezet tot wereldklasse-speler.'

Jota schroefde tegen Arsenal zijn statistieken aardig op. De 25-jarige Portugees, die vorig seizoen de overstap maakte van Wolverhampton Wanderers, maakte dit seizoen al veertien doelpunten in 27 officiële wedstrijden. Alleen Salah wist dit seizoen vaker het net te vinden voor Liverpool (23).

Op 27 februari reist Liverpool af naar Wembley voor de finale tegen Chelsea, dat in de andere halve finale over twee wedstrijden afrekende met Tottenham Hotspur (2-0 en 0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.