Klopp lacht na zeldzame blunder Alisson: 'Welkom terug!'

Reacties

Manager Jürgen Klopp was in zijn nopjes na de 3-1 overwinning van Liverpool op Olympique Lyon. De Duitser zag zijn ploeg niet alleen voor het eerst deze voorbereiding een serieuze oefenwedstrijd winnen, hij zag vooral ook veel van het spel van vorig seizoen terug.

Klopp lacht na zeldzame blunder Alisson: 'Welkom terug!'

Zo sloot Liverpool een moeizame voorbereiding goed af, terwijl het ook tegen Lyon weer mis leek te gaan na een enorme blunder van Alisson Becker. De normaal zo betrouwbare doelman stond na zijn deelname aan het toernooi om de Copa América voor het eerst weer onder de lat, maar liet een bal klungelig uit zijn handen vallen en veroorzaakte vervolgens een penalty toen hij probeerde zijn fout goed te maken.

Omdat Roberto Firmino, Joachim Andersen (eigen doelpunt) en Harry Wilson de achterstand wegpoetsten, kon Klopp na afloop wel lachen om de blunder van zijn keeper. 'Het is lekker om de voorbereiding op zo'n goede manier te beëindigen, belangrijk ook. We hebben heel veel goede dingen laten zien vandaag, al was het tegendoelpunt natuurlijk een grap. Welkom terug Alisson!', zei Klopp met een brede glimlach.

'Alisson was briljant op de training en keepte vandaag eigenlijk ook fantastisch, maar die ene fout hè? Hij moet denk ik nog even wennen om weer handschoenen aan te hebben, haha. Verder was het echt een goede wedstrijd. Lyon heeft eerder nog van Arsenal gewonnen, maar wij zorgden ervoor dat zij geen goede indruk maakten, terwijl Lyon echt een goed team is. Wij kunnen nog beter, maar ik ben tevreden.'

Behalve Alisson keerden ook Roberto Firmino, Xherdan Shaqiri, Mo Salah en Naby Keïta terug bij Liverpool voor de wedstrijd tegen Lyon. Alleen Sadio Mané geniet nu nog van vakantie. Klopp: 'Je kan zien dat we met Mo en Firmino op het veld meteen weer weten waar we heen moeten. Mo wil altijd de bal hebben en Roberto is overal aanwezig. Keïta en Shaqiri zijn weer helemaal fit, het is nu afwachten wie er allemaal klaar zijn voor de start van het seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.