Klopp laakt tactiek Mourinho: 'Zo kan je niet spelen bij Liverpool'

Jürgen Klopp was zaterdagmiddag niet bepaald onder de indruk van het spel van Manchester United. De manager van Liverpool zag collega José Mourinho naar Anfield komen voor een punt (0-0).

Ondanks een overwicht voor de thuisploeg bleken The Reds niet in staat om United-doelman David de Gea te passeren. De 0-0 gaf dan ook een vertekend beeld van de wedstrijd, zo onderstreepte Klopp tegenover de BBC.

'We speelden goed en ik vond het drie punten waard. We waren ongelukkig in de afronding en ook De Gea had een goede redding op een grote kans. Al waren onze laatste wedstrijden niet altijd goed, we speelden vandaag prima. Als een tegenstander zo defensief speelt, is het haast onmogelijk om twintig grote kansen te creëren.'

De Duitser was niet te spreken over de tactiek van de bezoekers. 'Zo kan je zeker niet spelen bij Liverpool, maar voor Manchester United is dat oké. Ze kwamen voor een punt en dat hebben ze gekregen. Wij moeten nu doorgaan. Ik heb de jongens al verteld dat ze de moeilijke weg hebben gekozen op het moment dat ze besloten bij Liverpool te tekenen', aldus Klopp.

Mourinho
De manager van de bezoekers was tevreden met de puntendeling. 'Liverpool was erg goed vandaag, maar wij hebben ons spel gespeeld. We hadden in de eerste helft een paar goede kansen en we hadden de wedstrijd onder controle. In de tweede helft verloren we de kracht en controle op het middenveld, omdat Matic moe was', vertelde Mourinho.

'We hadden één schot op doel. Dat is voor jullie journalisten en voor de experts makkelijk om over te beginnen, maar vanaf de zijlijn was het een andere wedstrijd. Het middenveld van Liverpool was erg sterk en ik kon de wedstrijd niet ombuigen, waardoor dit een goed punt is', zo zei de Portugees na afloop.