Klinkende bekerzege Koeman, Chery belangrijk bij QPR

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft zich in het toernooi om de League Cup niet laten verrassen door Yeovil Town. Collega Jerrel Hasselbaink was met Queens Park Rangers eveneens succesvol.

Everton - Yeovil Town 4-0
Met de debuterende Ashley Williams in het hart van de defensie hield Everton de nul tegen de tegenstander uit de League Two, het vierde niveau in Engeland. Koeman gaf verschillende vaste waarden rust, waardoor er in de basiself plaats was voor Aaron Lennon. De rappe rechtsbuiten hielp The Toffees in de 29ste minuut aan de leiding.

Everton domineerde, maar moest wel lang wachten op een tweede treffer. Pas halverwege de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de marge, met dank aan Ross Barkley. De aanvoerder schoot raak uit een vrije trap: 2-0. Invaller Arouna Koné, die in Nederland speelde voor Roda JC en PSV, gaf de zege met twee treffers in de slotfase nog meer glans.

Queens Park Rangers - Rochdale 2-1
De bezoekers uit Rochdale lieten Hasselbaink al snel schrikken op Loftus Road. De laagvlieger uit de League One nam namelijk brutaal de leiding in Londen. Na de openingsgoal van Matthew Lund had Tjaronn Chery een belangrijk aandeel in de comeback van QPR. Uit een corner van de Nederlander tekende Sandro voor de gelijkmaker.

Bij de 2-1 was het recept hetzelfde. Wederom scoorde Sandro, wederom was hij trefzeker uit een corner van Chery.  De nummer zes uit het Championship had aan die goals voldoende voor de zege.

Reading - MK Dons 2-2 (winst voor Reading na strafschoppen)
Het Reading van manager Jaap Stam heeft League One-club MK Dons pas na strafschoppen verslagen. Na negentig minuten stond het met 1-1 gelijk en ook na de verlenging was de stand in evenwicht (2-2). Bij Reading had Danzell Gravenberch een basisplaats en moest Roy Beerens het doen met een invalbeurt.

Klik hier voor alle uitslagen in het League Cup-toernooi.