Klinische zege bij Schalke levert Real Madrid record op

Reacties

Real Madrid heeft woensdagavond door de 2-0 uitzege op Schalke 04 een Champions League-record geëvenaard. De Koninklijke behaalde zijn tiende opeenvolgende zege in het miljoenentoernooi.

Klinische zege bij Schalke levert Real Madrid record op

● Slechts één andere club slaagde er ooit in tien zeges op rij te boeken in het hoofdtoernooi van de Champions League: Bayern München. De Duitse grootmacht deed dat tussen april en november 2013.

● Cristiano Ronaldo zette Real in de 26ste minuut op voorsprong. Dat was voor de Portugese aanvaller zijn 37ste doelpunt van het seizoen in clubverband. Van alle spelers in de vijf grootste Europese competities maakte deze jaargang alleen Barcelona-sterspeler Lionel Messi zoveel doelpunten.

● Iker Casillas hield tegen Schalke 04 voor de 48ste keer zijn doel schoon in een Champions League-wedstrijd. De ervaren sluitpost van Real Madrid nadert daarmee het competitierecord van Edwin van der Sar die - gerekend over alle volledig gespeeld duels - in totaal vijftig keer de nul hield in het miljoenentoernooi.

● Cristiano Ronaldo maakte zijn 73ste doelpunt in de Champions League en staat nu op 76 treffers als we zijn wedstrijden in álle Europese clubcompetities in ogenschouw nemen. Met dat aantal staat hij nu op gelijke hoogte met recordhouders Lionel Messi en Real-icoon Raúl.

● De Portugese aanvaller was in zijn laatste twaalf uitwedstrijden in de Champions League telkens trefzeker en maakte in die reeks zeventien doelpunten. Als we ook de CL-finale van 2014 op neutraal terrein meerekenen, dan behelst de doelpuntenreeks van Cristiano Ronaldo buiten Estadio Bernabéu zelfs dertien duels (achttien goals).

● Cristiano Ronaldo staat nu op 58 doelpunten voor Real Madrid in evenzovele Champions League-wedstrijden. Hij bereidde daarnaast nog eens zestien doelpunten van ploeggenoten voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.