Klik tussen Hoedt en De Vrij: 'Ben blij voor hem'

Reacties

Voor het eerst sinds hun komst naar Italië wisten Stefan de Vrij en Wesley Hoedt beiden te scoren in een wedstrijd van Lazio. Tegen Sampdoria (7-3) maakten beide Nederlanders hun derde doelpunt in het shirt van de club. Afgesproken werk, zo onthult Hoedt.

Klik tussen Hoedt en De Vrij: 'Ben blij voor hem'

De voormalig speler van AZ frommelde na ruim een half uur de bal binnen na een corner. 'Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee hoe die bal binnen viel, maar het belangrijkste is dat het een goal was.' Na de 3-1 zocht Hoedt contact met landgenoot De Vrij. 'Ik vertelde hem dat ik nu op drie goals stond, toen verzekerde hij me dat hij dat aantal ook ging halen in deze wedstrijd', lacht Hoedt bij het clubkanaal.

Vlak voor rust kwam ook De Vrij op het scorebord terecht. 'Het lukte hem ook nog zowaar, ik ben blij voor hem.' Mede door de goals van de Nederlanders deed Lazio goede zaken in de Serie A. De ploeg komt steviger op de vierde plek te staan, wat aan het einde van het seizoen rechtstreekse plaatsing voor de Europa League betekent.

Hoedt beseft hoe belangrijk het is dat Lazio weer actief is in Europa. In het huidige seizoen kwam de ploeg niet uit in de Europa League of Champions League. 'Er zaten zoveel fans in het stadion, we hopen het volgend seizoen ook zo vol zit. We kunnen beter dan dat we tegen Sampdoria lieten zien, maar kwalificeren voor Europa is het enige dat telt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.