Kleintjes nekken Go Ahead-trainer Demmers

Reacties

Dennis Demmers is op non-actief gezet bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer gaat vanwege de slechte resultaten niet door met de veertigjarige trainer. Het met 1-0 verloren uitduel van afgelopen zondag met Achilles '29 vormde de druppel.

Kleintjes nekken Go Ahead-trainer Demmers

Demmers nam in maart vorig jaar de positie over van Foeke Booy die zijn congé had gekregen. Onder leiding van de Deventenaar degradeerde Go Ahead Eagles vorig seizoen uit de Eredivisie. Dat kon hem echter niet aangerekend worden. Gezien de grote investeringen die Kowet deed in de selectie - het streven is nog altijd direct terug te keren naar het hoogste niveau - presteert Demmers dit seizoen ondermaats. Van de 21 wedstrijden verloor Go Ahead Eagles liefst negen keer.

Hoewel de Eerstedivisionist op dit moment vijfde staat en nog alle kans heeft op een plaats in de play-offs en dus promotie, is het voetbal van het team van Demmers simpelweg niet goed genoeg en het verschil met de topploegen in de Jupiler League nu al veel te groot.

Met name de prestaties tegen laagvliegers stellen ernstig teleur. Go Ahead Eagles verloor van Jong PSV (twee keer), FC Oss, Fortuna Sittard en dus Achilles '29. Het publiek in De Adelaarshorst was al veel langer ontevreden over het vertoonde, vaak passieloze, spel in eigen huis.

De assistenten Michel Boerebach en Harry Decheiver nemen voorlopig de honneurs waar, waarbij de laatste eindverantwoordelijk is. Go Ahead Eagles gaat op zoek naar een nieuwe trainer die dit seizoen zal afmaken in Deventer. Hoewel het kampioenschap is verspeeld, mikt de clubleiding op een klassering bij de eerste vijf zodat de eerste ronde van de play-offs kan worden overgeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.