Klassieker op de tocht voor Dolberg en Karsdorp

Reacties

Het is nog onduidelijk of Ajax zondag thuis tegen Feyenoord (aftrap 14.30 uur) over Kasper Dolberg kan beschikken. Ook het meespelen van Rick Karsdorp aan de kant van de bezoekers is onzeker.

Klassieker op de tocht voor Dolberg en Karsdorp
Klik op de afbeelding voor de graphic.
Klik op de afbeelding voor de graphic.

Dolberg liep tijdens de return tegen FC Kopenhagen in de achtste finale van de Europa League (2-0 winst) een bovenbeenblessure op, waardoor hij drie dagen later het uitduel met Excelsior (1-1) aan zich voorbij moest laten gaan. De negentienjarige spits moest zich melden bij de Deense nationale ploeg, maar keerde al snel weer terug naar Amsterdam. Zijn meespelen tegen Feyenoord wordt een race tegen de klok.

Wat dat betreft ziet het er voor Karsdorp beter uit. De 22-jarige rechtsback moest dinsdag de vriendschappelijke interland tegen Italië (1-2) aan zich voorbij gaan. 'Ik had een liesblessure, aan de linkerkant. Die voelde hetzelfde aan als vorig jaar, dus ik schrok er een beetje van. In goed overleg is besloten dat ik niet zou spelen. Jammer, het was een goede wedstrijd voor mij geweest. Dan zondag maar knallen.'

'De wedstrijd van zondag missen, zou erg zijn. Ook voor Feyenoord', vervolgde Karsdorp in gesprek met De Telegraaf. 'Ik ga me bij Feyenoord laten behandelen. Met de warming-up heb ik wat klachten, maar als ik eenmaal warm ben kan het gewoon, denk ik.' Onduidelijk is nog of de Rotterdammers over Eljero Elia en Terence Kongolo kunnen beschikken. Zij ontbraken dinsdag op de training. Nicolai Jørgensen sloot daar juist aan na een liesblessure.

Donderdag om 10.00 uur wordt bekend of Tonny Vilhena inzetbaar is tijdens de Klassieker. De beroepscommissie van de KNVB doet dan uitspraak in de zaak tegen de Feyenoord-middenvelder, die wordt beschuldigd van het geven van een elleboogstoot dan wel het maken van een slaande beweging richting Sparta Rotterdam-speler Mathias Pogba tijdens de derby van 5 maart (1-0 verlies). De aanklager wil Vilhena voor vier duels geschorst zien worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.