Klaassen voorziet goud: 'In onze vorm heel veel vertrouwen'

Reacties

Met het goede spel dat Ajax de laatste weken laat zien, heeft Davy Klaassen het volste vertrouwen in een succesvolle afloop van de Eredivisie én de Europa League. De Amsterdammers doen in beide competities nog mee om de prijzen.

Klaassen voorziet goud: 'In onze vorm heel veel vertrouwen'

Zondag werd SC Heerenveen op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Na een stroeve start kwam de thuisploeg los in De Arena. 'Buiten de eerste twintig minuten om heb ik een Ajax gezien dat ik wil zien. Heerenveen deed het goed. Ze hebben heel goed gekeken naar hoe we druk willen zetten. Daar hadden we even geen antwoord op, maar daarna pakten we het goed op', analyseerde de aanvoerder van Ajax voor de camera van FOX Sports.

Klaassen ziet dat de club uit de hoofdstad naarmate het einde van het seizoen nadert steeds beter spelen. 'Iedere wedstrijd heb ik het idee dat we vrij makkelijk gaan winnen, zelfs donderdag (tegen Schalke 04 in de Europa League, red.) had ik dat. We speelden zo goed, als je elke bal wint dan kun je lekker aanvallen.'

Dat Ajax nog actief is op twee fronten, zorgt niet voor onzekerheid bij Klaassen. Na de 2-0 zege op Schalke ligt een plek in de halve finale van de Europa League in het verschiet, terwijl de druk op koploper Feyenoord opnieuw is opgevoerd. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan één punt. 'Als ik onze vorm nu zie en we houden dit vast, heb ik er heel veel vertrouwen in', kijkt Klaassen hoopvol naar de seizoensontknoping.

De Ligt
Wie deze week ook weer zelfvertrouwen tankt is de zeventienjarige Matthijs de Ligt. Na een debuut voor Oranje met dramatische afloop herpakte de verdediger zich in het shirt van Ajax. Tegen Schalke was hij als invaller een sterkhouder, terwijl zijn doelpunt tegen Heerenveen het verschil maakte bij een 1-1 stand.

De Ligt erkent dat het niet makkelijk was na zijn fouten tegen Bulgarije. 'Het is voor mij een lastige situatie geweest, met een mindere wedstrijd. Hier en daar hoorde ik er wel wat van, maar ik heb me er niet echt mee bezig gehouden', doelde hij op de storm aan kritiek die loskwam. 'Ik zie het als een motivatie om te laten zien dat ik het wel kan. Ik heb erover nagedacht en de volgende dag ben ik weer verder gegaan. Het was een slechte wedstrijd van me, op dat niveau worden twee foutjes direct afgestraft.'

De Ligt kreeg tegen Heerenveen speeltijd, aangezien Daley Sinkgraven knieklachten had. Mogelijk mag de tiener ook volgende week opdraven. Ajax speelt donderdag in Duitsland tegen Schalke, zondag wacht de loodzware ontmoeting met PSV in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.