Klaassen helpt Vitesse-goalie Room van penaltysyndroom af

Reacties

Twintig keer is scheepsrecht voor Eloy Room. De doelman van Vitesse bleef het antwoord op negentien strafschoppen schuldig, maar zondag slaagde hij er eindelijk in een penalty te stoppen.

Klaassen helpt Vitesse-goalie Room van penaltysyndroom af

De slecht ingeschoten strafschop van Ajax-aanvoerder Davy Klaassen was zondag een prooi voor Room. De keeper stopte daarmee voor het eerst een elfmetertrap in de Eredivisie. 'Als de speler 'm gewoon goed neemt, dan heb je weinig kans. Je moet ook geluk hebben. Dat moet gewoon eens gebeuren en dan is deze reeks doorbroken. Voor mij is het geen issue', zei Room eerder al tegen Voetbal International.

Ook nu de goalie eindelijk een penaltynemer van een doelpunt afhield, maakte hij tegen de NOS duidelijk niet zo bezig te zijn met de statistieken. 'Ik weet dat ik een penalty kan stoppen, maar alles moet dan op de goede plek vallen. Vandaag pak ik hem en hield ik mijn ploeg in de race, maar helaas was het niet genoeg. Natuurlijk is het fijn, zeker op zo'n moment. Ik was er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik wist dat het moment zou komen dat ik er een zou stoppen. Dat het juist tegen Ajax lukt is mooi meegenomen.'

Dit was de twintigste strafschop die de achtvoudige international van Curaçao tegen kreeg in 147 competitiewedstrijden namens Vitesse (127) en Go Ahead Eagles (20). Georginio Wijnaldum was voor Feyenoord op 20 augustus 2010 de eerste speler die succesvol een penalty nam tegen Room.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.