Kippenvel: indrukwekkend eerbetoon Cercle Brugge aan overleden doelman

Cercle Brugge heeft het indrukwekkende eerbetoon aan Miguel Van Damme zondag niet kunnen opluisteren met een overwinning op AA Gent. Tarik Tissoudali leek zich te ontpoppen tot matchwinner, maar Thibo Somers bezorgde de thuisploeg in de slotfase een punt.

© Imago
Cercle Brugge
2 - 2
Gent
Gent

Doelman Van Damme verloor de strijd tegen leukemie en overleed deze week op 28-jarige leeftijd. Voor het thuisduel met Gent vormden jeugdspelers van Cercle in de middencirkel het nummer zestien, dat de sluitpost droeg. Op de grote schermen waren beelden van Van Damme te zien, begeleid door muziek die door de familie was uitgekozen.

De spelers zelf legden een groot doek neer met een foto van Van Damme en namen samen met de staf, de spelers van Gent en Kyana, de weduwe van de doelman, plaats rondom de beeltenis. Na een minuut stilte vormden de spelers onder luid applaus een kleinere kring, waarna aanvoerder Charles Vanhoutte duidelijk hoorbaar 'Voor Miguel' riep en vervolgens Kyana om de hals vloog.

Tissoudali
Na een korte warming-up kon de wedstrijd beginnen. Al binnen drie minuten brak Tissoudali de ban. Met alweer zijn zestiende competitiedoelpunt bracht de zaterdag 29 jaar geworden aanvaller Gent aan de leiding, maar nog geen minuut later zorgde Somers voor de gelijkmaker (1-1). In de zestiende minuut werd de wedstrijd even stilgelegd en volgde een minuut applaus, terwijl de Cercle-fans zestien witte ballonnen oplieten.

Op aangeven van Tissoudali bezorgde Laurent Depoitre na een half uur een nieuwe voorsprong. Die hield lang stand, maar werd niet over de streep getrokken. Met zijn tweede doelpunt zorgde Somers er tien minuten voor tijd voor dat Cercle een puntje overhield aan de ontmoeting met Gent (2-2). In de slotfase moest Gent-speler Andrew Hjulsager nog inrukken met een rode kaart. Door de remise moet de nummer vier van de Pro League vrezen voor play-off 1. Bij een overwinning op Charleroi klimt Anderlecht over Gent heen.

Tissoudali ontpopte zich onlangs tot WK-held van Marokko. Met twee goals in twee wedstrijden leverde hij een grote bijdrage aan de Marokkaanse plaatsing. Op VI PRO gaat de aanvaller onder meer in op de loodzware loting van Marokko.