Kiessling evenaart Kirsten na late treffer in Hamburg

De strijd om het kampioenschap was dit seizoen niet spannend in de Bundesliga, maar de jacht op de topscorerstitel was dat wel. Stefan Kiessling bleef Robert Lewandowski uiteindelijk nipt voor.

Kiessling evenaart Kirsten na late treffer in Hamburg

Voorafgaand aan de laatste speelronde in Duitsland was Kiessling topscorer met 24 doelpunten, maar Lewandowski had er slechts één minder gemaakt. De Poolse aanvaller van Borussia Dortmund was in het thuisduel met 1899 Hoffenheim al na zes minuten trefzeker, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Kiessling.

De spits van Bayer Leverkusen speelde echter op bezoek bij Hamburger SV zijn 34ste wedstrijd van het seizoen, terwijl Lewandowski drie duels minder in actie kwam. Beide aanvallers leken op 24 doelpunten te eindigen, maar in blessuretijd van het uitduel met HSV scoorde Kiessling alsnog. Daardoor kroonde de zesvoudig international van Duitsland zich met 25 treffers tot topscorer.

Kiessling is pas de tweede Leverkusen-speler in de vijftigjarige historie van de Bundesliga die topscorer wordt. Hij treedt in de voetsporen van Ulf Kirsten, die liefst drie seizoenen de meest trefzekere speler van Duitsland was. In het seizoen 1992/93 scoorde hij twintig keer, in 1996/97 was hij 22 keer trefzeker en het seizoen daarna werd hij met 22 doelpunten topscorer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's