Keuze Ten Hag voor Boymans pakt goed uit: 'Altijd rustig'

Reacties

FC Utrecht won zondag met dank aan twee doelpunten van Ruud Boymans met 2-1 van Willem II. Trainer Erik ten Hag was na afloop vanzelfsprekend dan ook erg tevreden over zijn spits, die de voorkeur kreeg boven Patrick Joosten.

Keuze Ten Hag voor Boymans pakt goed uit: 'Altijd rustig'

Boymans moet het doorgaans doen met een invalbeurt bij FC Utrecht, maar tegen Willem II mocht hij starten en die keuze van Ten Hag pakte goed uit. 'Boymans is ongelofelijk doelgericht, dat is zijn kwaliteit en dat kan deze ploeg wel gebruiken. Hij bewaart altijd de rust en hij prikt ze binnen. Misschien ziet het er wat onbeholpen uit, maar je kunt ook zeggen dat het goede schijnbewegingen zijn', zei de oefenmeester na afloop met een lach.

Over het spel van de Domstedelingen was Ten Hag slechts gematigd tevreden, vertelde hij aan FOX Sports. 'We kunnen voetballend beter. Met name in het offensieve gedeelte hebben spelers wel eens betere keuzes gemaakt aan de bal. Ik vond onze organisatie wel heel goed. Ik kan me niet herinneren dat Willem II kansen heeft gecreëerd. Ze maken die goal, maar dat noem ik geen kans. Het is klasse van de ploeg dat ze vervolgens de rug rechten, fysiek nog een tandje bij kunnen schakelen en de overwinning binnenslepen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.