Boymans helpt Utrecht tegen oude bekenden aan vierde plek

Reacties

FC Utrecht is opgestoomd naar de vierde plek in de Eredivisie. Ruud Boymans bezorgde de Domstedelingen met twee treffers de zege tegen Willem II (2-1).

Boymans helpt Utrecht tegen oude bekenden aan vierde plek

Bij Utrecht waren de ogen vooral gericht op de ex-Willem II'ers Ruben Ligeon en Boymans. Waar Ligeon het moeilijk had en tussentijds zelfs van flank wisselde met Mark van der Maarel, kon Boymans zich wel onderscheiden tegen de club die hij twee seizoenen geleden met 27 treffers naar de Eredivisie schoot.

Boymans mocht voor de tweede keer dit seizoen opdraven in de basis. Niet als vervanger van Sébastien Haller, maar naast de Franse spits. Waar Haller zich al maanden in de belangstelling mag verheugen van grotere clubs, was de 26-jarige Limburger tegen de Tilburgers veel gevaarlijker dan de Franse clubtopscorer.

Schuiver
Waar Haller vijf van zijn twaalf competitietreffers maakte vanuit een penalty, mikte Boymans na ruim een halfuur al zijn vierde velddoelpunt binnen. En dat in nog geen zesde deel van de speeltijd die Haller dit seizoen kreeg. Boymans sleurde, kapte en draaide langs Frank van der Struijk voordat hij Willem II-doelman Kostas Lamprou met een schuiver verschalkte.

Ruud Boymans maakte tegen zijn oude club Willem II zijn vierde en vijfde treffer van het seizoen.
Ruud Boymans maakte tegen zijn oude club Willem II zijn vierde en vijfde treffer van het seizoen.

Buiten enkele gevaarlijke momenten van Boymans was het daarna Willem II dat de grootste kans kreeg op de gelijkmaker. Lucas Andersen mocht helemaal alleen door op Robbin Ruiter, maar tikte bij zijn passeeractie de bal te ver voor zich uit. Diezelfde Andersen had vlak na rust pech toen hij in kansrijke positie ten onrechte werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Utrecht bleef intussen ook drukken, waarbij Nacer Barazite hard op Lamprou knalde en Boymans net niet bij de rebound kon. Vanaf de linkerflank schoot de met afstand gevaarlijkste man bij de thuisclub ook nog een keer rakelings voorlangs, voordat ex-Utrechter Anouar Kali voor het eerst zijn opwachting maakte in het shirt van Willem II.

Inschattingsfout
Willem II creëerde amper wat op eigen kracht, maar werd onverwacht in het zadel geholpen door Ruiter. Een enorme inschattingsfout bij het uitkomen noopte de keeper helemaal aan de zijkant van het strafschopgebied de snelle Bartholomew Ogbeche te vloeren. De Nigeriaan blesseerde zich bij zijn val aan zijn linkerschouder, maar verbeet de pijn nog even toen hij de penalty feilloos verzilverde.

Waar nummer vijftien Willem II een belangrijk punt leek bij te kunnen schrijven in de strijd tegen nacompetitievoetbal, werd de in Tilburg ooit zo gevierde man uiteindelijk toch weer de beul. Na een mispeer was Boymans in tweede instantie alsnog beslissend, pijnlijk genoeg voor Willem II precies het type speler dat trainer Jurgen Streppel dit seizoen in zijn elftal mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.