Kennedy en Rosenberg in de aanval met Santander

Kennedy Bakircioglu en Markus Rosenberg (foto) zijn bij Racing Santander in een andere wereld beland. Het spelen om prijzen hebben beide Zweedse ex-Ajacieden verruild voor de strijd om lijfsbehoud.

Kennedy en Rosenberg in de aanval met Santander

Bij de club uit Noord-Spanje geniet het duo weer wekelijks speeltijd. Met name Rosenberg, gehuurd van Werder Bremen, maakte indruk en is met vijf goals uit veertien competitieduels clubtopscorer.

'Racing Santander strijdt in principe tegen degradatie', zegt de aanvaller. 'Maar ik geloof dat dit team tot meer in staat is. Mijn komst werd vrij groots aangekondigd. Ik heb gespeeld bij Ajax en Werder Bremen, clubs die in de Champions League uitkomen. Bij Racing Santander ben ik min of meer de opvolger van Nikola Zigic, die voor deze club heel belangrijk is geweest,' aldus de aanvaller tegen Voetbal International.

'Vóór mijn overgang heb ik bij Kennedy informatie ingewonnen. Het meest interessante is dat het team zich nooit aanpast aan de tegenstander, maar uitgaat van zijn eigen kracht. Dat spreekt mij aan. Met Kennedy heb ik niet bij Ajax samengespeeld, maar we kenden elkaar wel van de Zweedse ploeg. Omdat hij al een maand eerder bij Racing Santander had getekend, heeft hij me in het begin veel kunnen helpen. En mijn landgenoot Olof Mellberg vertelde me dat ze hier niet alleen aan verdedigen denken. Voor een spits als ik is het belangrijk dat er ook gevoetbald wordt.'

Bij Ajax werd Rosenberg in 2005 gehaald als opvolger van Zlatan Ibrahimovic, maar zijn potentie is er nergens uitgekomen. 'In mijn eerste twee seizoenen bij Werder Bremen kende ik wel een heel goede periode, scoorde bijna dertig keer. Nadien kwam ik minder aan spelen toe en stagneerde mijn ontwikkeling. Maar ik ben blij dat ik bij Racing een nieuwe start kon maken, uiteindelijk doe ik dat in de Primera División, momenteel de sterkste liga van Europa.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's