Keizer: 'Het wordt zwaar voor Cambuur'

Reacties

SC Cambuur-trainer Marcel Keizer is bezorgd, want zijn ploeg vertoont keer op keer dezelfde tekortkomingen. Dat zei hij na de 0-1 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade.

Keizer: 'Het wordt zwaar voor Cambuur'

'We hebben het onszelf weer aangedaan', treurde Keizer tegenover de NOS. 'Die goal vlak na rust (van Tom Van Hyfte, red.) komt wéér door een slordig moment van onszelf. Het wordt een pittige tijd voor ons, elke wedstrijd wordt mentaal zwaar. We móéten, maar dat kan ook bepaalde krachten naar boven brengen.'

Cambuur blijft door de verliespartij laatste, met een punt achterstand op De Graafschap. In de volgende speelronde, over twee weken, staat het onderlinge duel op De Vijverberg op het programma. 'We hebben alles nog in eigen hand. We zijn hard aan een overwinning toe. Ik ben optimistisch. Dat moet je wel zijn als je nu trainer van Cambuur bent. We hebben twee weken de tijd om ons voor te bereiden.'

Kalezic
Roda JC-trainer Darije Kalezic kan als geen ander een goede vergelijking maken tussen de twee kelderploegen, want vorige week speelde hij tegen De Graafschap, dat met 3-0 won. 'Je moet De Graafschap respecteren. Wat zij presteren is púúr op karakter en agressiviteit. PSV kwam daar op 3-0 voor. Welk team op de wereld kan vervolgens terugkomen tot 3-3? De Graafschap!', prees Kalezic het arbeidsethos van zijn ex-club, die destijds met 3-6 van de Eindhovenaren verloor.

Lovend was Kalezic ook over Rydell Poepon. 'Rydell is een speler met enorme kwaliteiten. Ik vind dat hij een ongelooflijk goede wedstrijd gespeeld heeft. Ik had hem echt een goal gegund', besprak Kalezic de doelpogingen van Poepon die paal en lat raakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.