Keepersrel in België: 'Collega's moeten respect tonen'

Reacties

België is in de ban van een keepersrel. Thibaut Courtois, eerste doelman van onze zuiderburen, haalt fel uit naar zijn concurrent Simon Mignolet, die in zijn ogen iets té vaak laat doorschemeren dat niet Courtois maar hij de eerste keus van bondscoach Marc Wilmots zou moeten zijn.

Keepersrel in België: 'Collega's moeten respect tonen'

Mignolet (25, links op de foto) is bezig aan een prima debuutseizoen bij Liverpool, maar Courtois (23, rechts op de foto) geniet vanwege zijn uitstekende prestaties bij de Spaanse koploper Atlético Madrid de voorkeur van Wilmots. 'Simon mag zeggen wat hij wil, maar ik denk dat ik al punten gepakt heb voor België en dat ik goed speel met Atlético: hij moet dus bescheiden blijven en respect tonen', aldus de gepikeerde Courtois.

Courtois is de aanhoudende avances van Mignolet zat. 'Het is niet de eerste keer dat ik zoiets van hem hoor.' Ook Thomas Kaminski (Anderlecht, 21), doorgaans derde doelman in de pikorde, krijgt er in Sport Magazine van langs. 'Toen ik een transfer naar Atletico versierde, zei Kaminski dat ik geluk had gehad dat ik bij Genk aan spelen was toegekomen. Ik vind het spijtig dat sommigen zulke uitspraken doen, want ik heb zelf altijd respect gehad ten opzichte van mijn collega-keepers.'

Voorbeeld aan Spanje
Daarmee is Courtois nog niet klaar met Kaminski. 'Ik heb gelukkig wel de juiste carrièremoves gemaakt. Als je vergelijkt met Kaminski. Die leverde prima prestaties bij Beerschot en Leuven, maar koos daarna voor Anderlecht. Daar komt hij niet aan spelen toe', aldus de goalie van Atlético.

Courtois blaakt van het zelfvertrouwen en is absoluut niet bang om in de aanloop naar het WK zijn basisplaats kwijt te raken. 'Ik heb het gevoel dat ik alle ballen kan pakken', aldus de goalie, die voor het derde jaar op rij door Chelsea bij Atlético is gestald. Volgens Courtois zouden Mignolet en Kaminski een voorbeeld moeten nemen aan hun Spaanse collega's. 'In Spanje heeft nog geen enkele doelman gezegd dat hij de plaats van Iker Casillas wil afpakken. Victor Valdes niet, David de Gea niet en Pepe Reina niet. Integendeel: ze blijven allemaal achter Casillas staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.