Atlético Madrid weer koploper na doelpuntrijke derby

Atlético Madrid is na de overtuigende zege in de derby tegen Rayo Vallecano weer koploper in de Spaanse Primera División. In Vallecas was de ploeg van trainer Diego Simeone een maatje te groot: 2-4.

De 'kleine derby van Madrid' kende een flitsende start. Slechts acht minuten had Atlético nodig om de score te openen. David Villa (op de foto met Arda Turan) strafte de verdedigingsfout van Raúl Baena resoluut af: 0-1. Vier minuten later kreeg Vallecano de kans op de gelijkmaker. Jonathan Viera mocht aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn inzet op katachtige wijze gekeerd worden door doelman Thibaut Courtois.

Diezelfde Viera was vlak voor rust wel trefzeker. Nadat uitblinker Arda Turan de marge op twee had gezet zorgde de centrumspits van Rayo op aangeven van Roberto Trashorras voor de aansluitingstreffer. Even later was het opnieuw raak. Na de tweede treffer van Turan gingen beide ploegen met een 1-3 stand de rust in.

In de tweede helft nam Atlético Madrid duidelijk gas terug. Een eigen doelpunt van Saúl Níguez en de treffer van Joaquin Larrivey bepaalden de eindstand: 2-4. Door de zege neemt Atlético de eerste plaats over van stadgenoot Real Madrid. Barcelona ontmoet later op de avond Málaga. Mocht ook Barça winnen dan moet Atlético de koppositie delen met de Catalanen.

Osasuna - Athletic Bilbao 1-5
Athletic Bilbao heeft op bezoek bij Osasuna flink uitgehaald. Namens de bezoekers waren Markel Susaeta, Adúriz (2), Ibai Gómez en Kike Sola de doelpuntenmakers. Emiliano Armenteros deed iets terug voor Osasuna. Door de ruime zege verstevigt Bilbao de vierde plaats in de Spaanse competitie.