Keepersbestand Roda verder op de schop: Kurto moet weg

Reacties

Roda JC Kerkrade neemt na dit seizoen afscheid van doelman Filip Kurto. De optie in het contract van de 22-jarige Pool wordt niet gelicht.

Keepersbestand Roda verder op de schop: Kurto moet weg

Roda moest voor 1 mei laten weten of het aflopende contract van Kurto door de optie te lichten met een jaar verlengd zou worden. Dat zal niet gebeuren.

Kurto is in Kerkrade bezig aan zijn tweede seizoen en keepte in de huidige competitie alle duels. In de vorige jaargang kwam hij tot 31 optredens, aangevuld met vier play-offduels. De Pool kwam in 2012 transfervrij over, nadat hij eerst voor Wisla Kraków had gespeeld.

Er was al bekend dat ook de doelmannen Mateusz Prus en Bryan Roox zullen vertrekken bij Roda. Benjamin van Leer zal het keepersbestand aanvullen. Hij komt over van PSV. Verder oriënteert Roda zich nog op het aantrekken van andere keepers.

Daarbij zal van belang zijn of Roda degradeert of niet. De hekkensluiter heeft met nog maar twee duels te gaan drie punten achterstand op NEC Nijmegen. De Limburgers nemen het op eigen terrein nog op tegen FC Groningen en gaan op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.