'Keane nog steeds een van de beste spitsen in Europa'

Robbie Keane beleefde vrijdag een bijzondere avond. Niet alleen loste hij Shay Given af als Iers recordinternational (126 om 125), maar vergrootte hij in het WK-kwalificatieduel met Faerøer ook zijn faam als topschutter aller tijden met een heuse hattrick. Door de 3-0 zege houdt Ierland zicht op WK-deelname en kreeg de 32-jarige spits alle lof toegezwaaid.

'Keane nog steeds een van de beste spitsen in Europa'

'Natuurlijk is dit een speciale avond voor mij', vertelde Keane na zijn 57ste, 58ste en 59ste interlanddoelpunten. 'Drie keer scoren, recordinternational worden. Dat is niet niks. Maar het belangrijkste was het binnenhalen van de drie punten. Helaas hebben we niet verder aan ons doelsaldo kunnen werken', verwijst de spits van LA Galaxy naar de derde plek van zijn land. 'Helaas hielden zij ook na onze vroege openingsgoal iedereen achter de bal.'

Oostenrijk heeft evenveel punten, maar een beter doelgemiddelde. Ierland moet met Zweden, dat een wedstrijd minder maar evenveel verliespunten heeft, en de Oostenrijkers achter het ongenaakbare Duitsland om de tweede plaats vechten.

Bondscoach Giovanni Trapattoni kwam na afloop superlatieven tekort voor zijn uitblinker. 'Ik wil hem feliciteren. Voor mij is hij de beste Ierse speler die ik de laatste dertig jaar gezien heb. Bovendien behoort hij nog steeds tot de beste spitsen van Europa', aldus de 74-jarige Italiaan.

Dinsdag wacht Keane nog een mooi toetje. Dan treedt hij met Ierland in het stadion van de New York Yankees aan tegen regerend Europees en wereldkampioen Spanje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen