Groep C: Oostenrijk en Ierland beconcurreren Zweden

Oostenrijk en Ierland boekten in Groep C van de WK-kwalificatiecyclus belangrijke overwinningen. Met Zweden gaan die twee landen uitmaken wie als tweede achter Duitsland gaat eindigen.

Oostenrijk - Zweden 2-1Oostenrijk deed goede zaken door in Wenen Zweden te verslaan. Achter het ongenaakbare Duitsland strijden de Oostenrijkers met de Zweden en de Ieren om de belangrijke tweede plek. De drie landen hebben nu alle drie zeven verliespunten.

Oostenrijk dankte Martin Harnik voor de 2-0 voorsprong bij rust. De speler van VfB Stuttgart verdiende na een klein halfuur eerst een strafschop nadat de Zweedse doelman Andreas Isaksson (ex-PSV) hem had gevloerd. David Alaba benutte de penalty. Harnik leverde zes minuten later Marc Janko (ex-FC Twente) de assist voor de 2-0.

Na rust ondernamen de Zweden verwoede pogingen terug in de wedstrijd te komen. PSV-er Ola Toivonen mocht de laatste twintig minuten nog meedoen. Nadat Isaksson Marko Arnautovic van scoren hield, wakkerde Johan Elmander (ex-Feyenoord) de hoop op een punt aan. Acht minuten voor tijd zorgde de aanvaller voor 2-1. De Oostenrijkers hielden in de slotfase stand.

Ierland - Faerøer 3-0Ierland dankte recordinternational en topscorer Robbie Keane maar weer eens voor een overwinning. Faerøer kwam met een 3-0 nederlaag nog goed weg.

Keane had Ierland al na vijf minuten de gewenste snelle voorsprong geschonken. De aanvoerder deed dat in zijn 126ste interland. Daarmee is Keane nu recordinternational. Doelman Shay Given kwam tot 125 interlands.

De Ieren speelden na de openingstreffer plichtmatig. Pas na 56 minuten kwam de ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni op 2-0. Opnieuw was Keane de doelpuntenmaker. Hij bracht zijn interlandtotaal in de slotfase van de wedstrijd zelfs nog op 59 door ook de derde Ierse treffer voor zijn rekening te nemen. Voor alle uitslagen, doelpuntenmakers en standen op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op onze pagina: WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.