Kazim-Richards kan tegen FC Twente Pellè evenaren

Reacties

● Feyenoord won 27 van de 48 eerdere edities van Feyenoord–FC Twente in de Eredivisie (G12, V9).

Kazim-Richards kan tegen FC Twente Pellè evenaren

● Het huidige Southampton-duo Graziano Pellè (één goal) en Dusan Tadic (twee goals en twee assists) was betrokken bij alle goals in de meest recente ontmoeting tussen Feyenoord en Twente in De Kuip (1-4).

● Feyenoord verloor slechts één van de laatste elf competitiewedstrijden en hield in deze reeks zevenmaal de nul (W8, G2).

● De Rotterdammers zijn defensief sterk dit seizoen getuige de vijftien tegentreffers en negen clean sheets. De ploeg kreeg ook veruit de minste schoten tegen op doel (45).

● De Rotterdammers boekten slechts twee zeges in de laatste zestien Eredivisieduels die de club speelde in de maand januari (G7, V7).

● Feyenoord-clubtopscorer Colin Kazim-Richards (zeven goals) maakte vier doelpunten in zijn laatste vier Eredivisieduels.

● De Turkse international kan tegen FC Twente vijf keer op rij scoren. Daarmee zou Kazim-Richards zijn voorganger Graziano Pellè evenaren, die dit kunstje flikte in de periode februari-maart 2013.

● Opvallend: Feyenoord-middenvelder Lex Immers beging in de eerste helft van het seizoen zeventien overtredingen zonder een gele kaart te ontvangen.

● Fred Rutten won als trainer slechts één van de negen Eredivisiewedstrijden tegen FC Twente (G5, V3) en zag in de laatste drie duels met zijn oude werkgever in totaal slechts één doelpunt.

● FC Twente incasseerde in de laatste vier competitiewedstrijden telkens twee doelpunten.

● De Tukkers pakten dit seizoen meer punten in duels waarin ze op achterstand stonden dan elke andere Eredivisieploeg (dertien).

● FC Twente is de Eredivisieploeg met hoogste percentage schoten op doel (82 van de 149) met een precisie van 55 procent.

● De laatste keer dat FC Twente de eerste wedstrijd van een kalenderjaar verloor was in 2003, toen de ploeg bij Feyenoord met 4-2 onderuit ging.

● De nu geblesseerde Luc Castaignos verloor nog nooit van zijn oude club Feyenoord (W2, G3) en kwam in vijf duels tegen de Rotterdammers tot drie doelpunten.

● FC Twente incasseerde vier doelpunten direct uit een hoekschop, het hoogste aantal in de Eredivisie.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.