Katwijk onttroont Achilles als kampioen van Topklasse

VV Katwijk heeft zich zaterdagmiddag gekroond tot de nieuwe algeheel kampioen van de Topklasse. Na de 0-0 van vorige week in Katwijk, werd de return door de oranjehemden eenvoudig gewonnen tegen Achilles '29. In Groesbeek eindigde het duel in 0-3.

Katwijk onttroont Achilles als kampioen van Topklasse

Daarmee werd de regerend amateurkampioen onttroond door de ploeg van trainer Cees Bruinink. Na de titels van achtereenvolgens IJsselmeervolgels en Achilles '29, waar voorzitter Harry Derks onlangs te kennen gaf net als Oss de overstap naar de Jupiler League te willen maken, is Katwijk de derde club die de felbegeerde prijs in de wacht sleept.

Op Sportpark De Heikant was van begin af aan duidelijk wie er naar huis zou gaan met het kampioenschap. Katwijk heerste en drukte het krachtverschil al na acht minuten uit in cijfers. Op aangeven van uitblinker Jeffrey Jongeneelen schoot Jerginhio Sahadewsing de bal achter Achilles-doelman Barry Ditewig.

Daar bleef het niet bij in Groesbeek. Nog voor de rust liepen de bezoekers uit naar 0-3, wat ook direct de eindstand betekende. Doelpuntenmakers namens Katwijk waren Jongeneelen en Donny van Ooijen. Met name de derde treffer was van grote schoonheid.

Opnieuw liet Jongeneelen zijn klasse zien door drie man te passeren en Van Ooijen in stelling te brengen, die zijn ploeg naar de 0-3 en de titel schoot. Voor Katwijk was dit niet de eerste algehele titel in het amateurvoetbal. In 1993, 1994 en 2000 won de club die prijs al, maar kwamen de amateurs toen nog uit in de zogeheten Hoofdklasse.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen