Kashia maakt zich later dan gepland op voor Vitesse-jubileum

Reacties

Guram Kashia speelt zondag om 12.30 uur in de streekderby tegen De Graafschap zijn tweehonderdste officiële wedstrijd voor Vitesse. Dat jubileum komt eigenlijk een paar wedstrijden te laat voor de 28-jarige aanvoerder van de Arnhemmers.

Kashia maakt zich later dan gepland op voor Vitesse-jubileum

Kashia was tot medio november vaste basiskracht bij Vitesse, totdat een hamstringblessure hem aan de kant hield in de Gelderse derby tegen NEC (1-0). Vervolgens moest de met de club vergroeide Georgiër tot zes keer toe op de bank plaatsnemen in een Eredivisie-duel. Zijn tweehonderdste duel speelde hij daarom niet al in 2015, maar ligt nu pas in het verschiet.

Kashia mocht tegen AZ en SC Heerenveen al starten als rechtsback of rechtercentrale verdediger. Op De Vijverberg staat de publiekslieveling weer ouderwets in het hart van de Vitesse-verdediging, omdat de van een blessure herstelde Arnold Kruiswijk op de bank begint. Kevin Diks mag na een wisselbeurt om tactische redenen weer beginnen.

'We hebben zes heel goede verdedigers in de selectie. We kijken elke week wat het beste is voor dat moment', zei trainer Rob Maas over de wisselingen in de achterhoede, waarin zondag ook plaats is voor linksback Kosuke Ota en Maikel van der Werff. Dat Kashia nu opgaat voor zijn jubileum, zal de Arnhemse aanhang tevreden stellen.

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Werff, Ota; Baker, Yeini, Nakamba; Rashica, Qazaishvili, Oliynyk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.