Kashia: 'Actie van de fans was een wake-up call'

Reacties

Hoewel het resultaat in eigen huis tegen FC Twente hetzelfde was menen de Vitesse-spelers dat er zondag is getoond dat er wel degelijk passie in de Arnhemse ploeg zit. Na het 2-2 gelijkspel van vorige week in eigen huis tegen Go Ahead Eagles waren daar de nodige vraagtekens bij gezet.

Kashia: 'Actie van de fans was een wake-up call'

Niet alleen analyticus Gertjan Verbeek liet zich vorige week gelden door te stellen dat er geen strijdlust en passie aanwezig was bij de formatie van Peter Bosz. Zaterdag meldden ook de Arnhemse fans zich op de laatste training voorafgaand aan het duel met Twente.

'Dat was een wake up-call', aldus verdediger Guram Kashia op de clubwebsite. De Georgische aanvoerder meent dat Vitesse na de rode kaart voor Davy Pröpper heeft getoond wel degelijk over vechtlust te beschikken. 'Zeker in de tweede helft, toen we met tien man stonden, hebben we gevochten voor de fans en teamspirit getoond. We waren misschien wat ongelukkig, maar ik denk dat we vooral blij moeten zijn met dit punt. We hebben nu de strijdlust in de ploeg. Als aanvoerder weet ik dat ik daar deels verantwoordelijk voor ben, ik zal proberen de spelers ertoe te bewegen dit vast te houden en alles te geven.'

Marko Vejinovic was met een trefzekere corner de maker van het openingsdoelpunt van de Arnhemmers, die kort na de gelijkmaker van Jesús Corona weer op voorsprong kwamen door Jan-Arie van der Heijden. Uiteindelijk werd het bij de actie waar Pröpper rood voor kreeg 2-2 doordat Hakim Ziyech de daarbij gegeven strafschop verzilverde. Vervolgens hield Vitesse bijna een helft met tien man stand.

'Passie, voetbal, goals en kaarten in, echt alles was aanwezig. Een mooie middag', zo vatte Vejinovic samen. 'In de jeugd heb ik wel eens uit een corner gescoord, maar in een eerste elftal nog niet. Die kan ik ook weer wegstrepen', grapte hij.

Ook de middenvelder was blij met de getoonde agressie. 'Wij moesten iets rechtzetten; tonen  op welk pad we verder willen. We hebben laten zien dat we met passie en agressie verder willen. Dat we goed kunnen voetballen, dat weet iedereen. Dat kunnen de mensen iedere week weer zien. Als die passie erbij komt, kunnen we ver komen', aldus de clubtopscorer (acht goals) Vitesse, dat mede door een serie van zes duels zonder zege inmiddels elfde is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.