Slechte reeks Vitesse deert Bosz niet: 'Al dat gelul...'

Peter Bosz is niet bezorgd over het feit dat zijn Vitesse voor de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij zonder zege bleef. Thuis tegen FC Twente sleepten tien Arnhemmers een punt uit het vuur (2-2).

Geconfronteerd met de matige serie van zijn ploeg reageerde Bosz geprikkeld. 'Al dat gelul over de zesde wedstrijd op rij die we niet gewonnen hebben...', beklaagde hij zich bij FOX Sports. 'Je moet alleen kijken naar het laatste duel en aan deze wedstrijd houden we geen slecht gevoel over. '

Tijdens de confrontatie tussen Vitesse en Twente werden liefst negen kaarten uitgedeeld: acht keer geel en één keer rood. 'In Nederland zie je niet vaak zo'n harde wedstrijd', wist Bosz. 'We hebben daar in de Eredivisie blijkbaar moeite mee, want anders geeft scheidsrechter Richard Liesveld niet zo veel kaarten. Ik vond het namelijk geen gemeen duel.'

Stappen
FC Twente leek in de vijftigste minuut een zege in de schoot geworpen te krijgen, toen Davy Pröpper bij een 2-1 voorsprong voor Vitesse een strafschop veroorzaakte vanwege het vloeren van de doorgebroken Youness Mokhtar en rood kreeg. De penalty werd nog benut door Hakim Ziyech, maar vervolgens kregen de Enschedeërs tegen de tien overgebleven Arnhemmers nog nauwelijks kansen om de overwinning te grijpen.

'Door die rode kaart werd de wedstrijd anders', zocht Twente-coach Alfred Schreuder naar een verklaring voor het povere spel van zijn elftal na rust. 'Vitesse geeft dan namelijk geen ruimte meer weg. Dan moeten wij het aan de bal beter doen en sneller van kant wisselen om een opening te forceren. Daar moeten we stappen in maken.'