Karsdorp completeert elftal debutanten onder Blind

Reacties

Rick Karsdorp is de elfde speler die zijn debuut in het Nederlands elftal maakt onder het bewind van bondscoach Danny Blind. Van hen is een deel door diverse omstandigheden vrijdagavond echter niet van de partij in het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

Karsdorp completeert elftal debutanten onder Blind

Jairo Riedewald was vorig jaar september de eerste nieuweling sinds Blind het stokje over had genomen van Guus Hiddink. In de maanden erna kregen ook de Ajacieden Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer een kans. Nu is het viertal er niet bij. Met name voor Bazoer is dat een tegenvaller. In 2016 speelde hij vier keer in de basis bij Oranje. Maar net als zijn drie ploeggenoten is hij momenteel reserve onder Peter Bosz.

De interlandcarrière van Tonny Vilhena en Jorrit Hendrix is nog niet echt van de grond gekomen, sinds Blind ze eerder dit jaar hun eerste minuten gunde in het Nederlands elftal. De 21-jarige middenvelder van Feyenoord zat na zijn invalbeurt in juni tegen Oostenrijk niet meer bij de selectie, de 21-jarige PSV'er kon door een blessure geen vervolg geven aan zijn vuurdoop van vorige maand tegen Griekenland.

Anwar El Ghazi (11), Virgil van Dijk (4) en Kenny Tete (2) maakten een jaar geleden hun interlanddebuut in Kazachstan. Jeroen Zoet volgde hen voorbeeld als vervanger van de geblesseerde Tim Krul.
Anwar El Ghazi (11), Virgil van Dijk (4) en Kenny Tete (2) maakten een jaar geleden hun interlanddebuut in Kazachstan. Jeroen Zoet volgde hen voorbeeld als vervanger van de geblesseerde Tim Krul.

Virgil van Dijk, Jeroen Zoet en Vincent Janssen zijn na hun eerste schreden in Oranje onder Blind uitgegroeid tot vaste waarden in de selectie. De in Engeland actieve Van Dijk en Janssen beginnen ook tegen Wit-Rusland weer in de basis, PSV-keeper Zoet zit op de bank ten faveure van Maarten Stekelenburg. Steven Berghuis werd na zijn debuut tegen Ierland ook telkens ingezet, maar ontbreekt nu door een blessure.

Voor Berghuis' ploeggenoot Karsdorp moet nog blijken of zijn debuut leidt tot een rol als vaste kracht in het Nederlands elftal. De rechtsback van Feyenoord zat in maart al eens bij de selectie voor de oefenduels met Frankrijk en Engeland, maar kreeg eind vorig seizoen en begin deze jaargang vervolgens geen oproep. In 2016 had Oranje met Tete, Joël Veltman en Daryl Janmaat bovendien al drie andere rechtsbacks in de basis.

Interland tegen Wit-Rusland al meegerekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.