Kane komt als redder in nood in illuster gezelschap terecht

Reacties

Tottenham Hotspur is zondagmiddag ontsnapt aan puntenverlies bij laagvlieger West Bromwich Albion. Vlak voor tijd brak Harry Kane met een rake kopbal de ban. Met dit beslissende doelpunt schaarde de aanvoerder van Tottenham zich bovendien in een prachtig gezelschap.

Kane komt als redder in nood in illuster gezelschap terecht
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Kane vormde zondag een voorhoede met Heung-Min Son en Gareth Bale en de steraanval van Tottenham leek zich vooraf te kunnen verheugen op een heerlijke middag. West Bromwich kreeg in de eerste zeven speelronden immers al zestien tegengoals en laat in verdedigend opzicht wel heel erg veel steken vallen. Daar was zondag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham voor rust echter geen sprake van. De bezoekers schoten in de eerste helft maar een keer op doel.

In de tweede helft voerde Tottenham de druk op en kwamen er meer kansen. Bale, Kane, Sergio Reguilón, Giovani Lo Celso en Carlos Vinicius zorgden voor gevaar, maar West Bromwich-keeper Sam Johnstone hield zijn ploeg lang op de been. Vlak voor tijd werd hij echter toch nog gepasseerd: Kane was het eindstation van een perfecte voorzet van Matt Doherty en kopte de 0-1 binnen.

Voor Kane was de goal meer dan alleen goed voor drie punten. De spits van Tottenham bereikte ook een mooie mijlpaal: hij heeft nu 150 keer gescoord in de Premier League. Kane is pas de tiende speler in de geschiedenis van de competitie die deze grens bereikt en had 218 wedstrijden nodig voor dit aantal. Alleen Sergio Agüero (217 duels) en Alan Shearer (212) kwamen eerder bij de 150 goals dan Kane.

Bergwijn
Steven Bergwijn had zondag geen aandeel in de zwaarbevochten overwinning van Tottenham. De komst van Bale is slecht nieuws geweest voor de Nederlander, die nu al drie competitiewedstrijden op rij niet meer bij de selectie heeft gezeten. Bergwijn mag zich maandag desondanks melden bij het Nederlands elftal, voor de aankomende interlands tegen Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen.

Tottenham staat dankzij de driepunter bovenaan in de Premier League. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.