Kampioen Twente nog zonder treffers én overwinning

Titelhouder FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd te winnen. Zaterdagavond bleef SC Heerenveen in een doelpuntloos gelijkspel knap op de been.

Kampioen Twente nog zonder treffers én overwinning

Net als in het eerste competitieduel (0-0 tegen Roda JC) liet Twente zien over een goed voetballend elftal te beschikken. Het manco bleek echter opnieuw het verzilveren van kansen.

Toch deed ook Heerenveen heel aardig mee, waardoor het duel zich tot een enerverende wedstrijd ontpopte. In het eerste bedrijf kregen beide ploegen de kans om de score te openen. Christian Grindheim raakte namens de Friezen de paal. Aan de andere kant was Luuk de Jong twee keer bijna trefzeker.
<br /> Na de kansen van De Jong werd Heerenveen opnieuw gevaarlijk. Filip Djuricic mocht richting het doel van Mihaylov opstomen maar vergat zijn opmars doeltreffend af te ronden. Zijn mislukte schot ging voorlangs.

Ook na de onderbreking behielden beide ploegen uitzicht op een driepunter. De Tukkers stichtten met name gevaar bij corners en vrije trappen van Theo Jansen, Roy Beerens zag een schot maar rakelings naast het Twente-doel verdwijnen.

Vlak voor de poging van de kersverse international Beerens leek Bryan Ruiz wél de ban te breken. De Costaricaan werd door Cheick Tioté in stelling gebracht en passeerde Kenny Steppe met een lage schuiver. Zijn doelpunt werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook het inbrengen van spits Marc Janko, hij verving Luuk de Jong, bezorgde Twente-coach Michel Preud'homme niet zijn eerste overwinning in de Nederlandse competitie. Een andere invaller, Nacer Chadli, kreeg dé mogelijkheid de thuisploeg vlak voor tijd alsnog een winstpartij te bezorgen. Na een scrimmage voor de neus van Steppe viel de bal voor zijn voeten, maar van dichtbij schoot de middenvelder annex aanvaller over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen