Twente en Heerenveen azen op eerste overwinning

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Eredivisie. Voor de tweede speelronde is dat het duel tussen FC Twente en SC Heerenveen..

Twente en Heerenveen azen op eerste overwinning


FC TwenteDe vorige week in competitieverband debuterende trainer Michel Preud'homme wist zijn eerste wedstrijd niet te winnen. De Tukkers speelden doelpuntloos gelijk tegen een stug Roda JC. Het ging dus op de eerste speelronde al mis voor de regerend landskampioen. Opmerkelijk, aangezien de ploeg vorig seizoen in slechts zeven duels punten morste.

Opvallend Het is afwachten is hoeverre Theo Janssen en Wout Brama zich hersteld hebben. Het tweetal kwam woensdag nog in actie voor het Nederlands elftal, dat verdienstelijk gelijkspeelde tegen de Oekraïne. Brama kwam een helft in actie, terwijl Janssen de gehele wedstrijd speelde én met zijn goede spel en prima schoten een belangrijk aandeel had in het spel van Oranje. Afwezigen Vujicevic (lies), Nicky Kuiper (knie)

SC HeerenveenDe eerste competitiewedstrijd van Ron Jans als trainer van de Friezen ging afgelopen week eveneens jammerlijk verloren. Op eigen veld werd verloren van PSV. Positief punt was wel de ongebreidelde aanvalsdrang. De ploeg van Jans viel naar hartenlust aan, liet dertien scoringspogingen noteren en ging pas in de slotfase door de knieën.

Opvallend De Friezen kunnen aan de bak tegen de regerend landskampioen. Opmerkelijk gegeven is namelijk dat FC Twente de laatste acht ontmoetingen met Heerenveen ongeslagen is, zowel thuis als uit. Daarmee zijn de Tukkers de club waarvan Heerenveen op dit moment het langst niet gewonnen heeft.

Afwezigen Onzeker: Elm (knie), Assaidi (griep)

De grootste zege ooit van FC Twente op SC Heerenveen dateert van 22 november 2008. Destijds eindigde het ongelijke duel in maar liefst 6-0. Blaise Nkufo, afgelopen seizoen uitgezwaaid in Enschede, was de grote man door drie treffers voor zijn rekening te nemen. De laatste zege van de Friezen dateert van 25 maart 2006. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd was Lasse Nilsson twee keer trefzeker.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2005/06 FC Twente-SC Heerenveen 1-2
2006/07 FC Twente-SC Heerenveen 5-1
2007/08 FC Twente-SC Heerenveen 1-0
2008/09 FC Twente-SC Heerenveen 6-0
2009/10 FC Twente-SC Heerenveen 2-0


Bekijk hier al onze video's