Kalm PSV 'boert super', Phillip Houdini

Reacties

De ochtendkranten zijn vol lof over PSV, dat door een 3-1 zege op PEC Zwolle en een gelijkspel van Ajax bij De Graafschap (1-1) de 23ste landstitel in de clubhistorie veiligstelde.

Kalm PSV 'boert super', Phillip Houdini

'Bizarre ontknoping', kopt de Amsterdamse krant De Telegraaf op de voorpagina. Het sportkatern wordt geopend met de woorden: 'PSV boert super'. Trainer Phillip Cocu wordt door zijn nieuwe ontsnapping op de laatste speeldag vergeleken met de illusionist Harry Houdini, omdat de 'PSV-trainer de mentaliteit van de roemruchte ontsnappingskunstenaar overbracht op de spelersgroep'.

Het Algemeen Dagblad zet de jubelstemming bij de kampioen tegenover de treurnis bij de grote verliezer van de titelstrijd. 'Eindhoven ontploft, Amsterdam huilt'. Binnenin wordt gesproken over het ongeloof bij de Ajax-supporters in Doetinchem. 'De trommelaar in het uitvak trommelt driftig, maar helpen doet het niet. Zelfs de meest hardnekkige ultra's vallen stil op deze zondagmiddag, terwijl de klok almaar verder tikt. Ze zingen niet meer. Ze springen niet meer. Ze bijten de nagels van hun vingertoppen.'

De Volkskrant is zakelijker. 'Toch PSV', staat afgedrukt op de voorpagina van het landelijk dagblad. 'Waar PSV de controle houdt, valt Ajax uit elkaar' is de kop boven het wedstrijdverhaal. 'Kalmte. Dat is wat ze bij PSV altijd gepredikt hebben. Zelfs toen Ajax bij De Graafschap de fatale schade opliep was het slechts het stampvolle uitvak dat alle ledematen losgooide. Hoofdcoach Cocu meldde zich nauwelijks vaker aan de zijlijn dan anders, zijn manschappen op het veld speelden elkaar stoïcijns de bal toe. Geen gekke dingen doen; het is PSV het voorbije seizoen zeer toevertrouwd gebleken.'

Het Eindhovens Dagblad spreekt van een 'mirakel', een 'climax' en 'verbijstering en ongeloof'. De regiokrant doet in twaalf pagina's verslag van het kampioenschap van de Eindhovense trots, met onder meer een 'reconstructie van het wonder' en een overzicht van het kampioensjaar van PSV in tien beelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.