Succestrainer Cocu: in het spoor van De Boer

Reacties

Phillip Cocu is bezig aan een vliegende start van zijn trainersloopbaan. De voormalige speler van de Eindhovenaren loodste de Brabantse club dit seizoen naar de 23ste landstitel in de clubgeschiedenis.

Succestrainer Cocu: in het spoor van De Boer

In mei 2013 werd Cocu aangesteld bij PSV. 'We gaan bouwen aan een nieuw elftal. PSV moet altijd voor de titel gaan, maar er is tijd nodig', zei de oud-international bij zijn presentatie. In zijn eerste seizoen was Ajax nog het sterkst in de Eredivisie, maar een seizoen later was het raak. PSV won voor het eerst sinds 2008 de Eredivisie en zette zo een punt achter een sterke reeks van Ajax, dat in vier achtereenvolgende seizoenen kampioen werd.

Na het winnen van de titel in het huidige seizoen staat Cocu dus op twee landstitels na drie seizoenen. Hij gaat zo generatiegenoot Frank de Boer achterna, die het moet doen met vier kampioenschappen in zes seizoenen. Recordhouder is Guus Hiddink, die als enige trainer meer dan vijf keer een club naar de Nederlandse landstitel loodste. De Achterhoeker kroonde zich met PSV zes keer tot de beste van Nederland.

PSV verkleint de achterstand op Ajax tot tien landstitels. De Amsterdammers werden 33 keer kampioen, terwijl PSV 23 keer te sterk bleek voor de concurrentie. Feyenoord moet het met veertien landstitels doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.