Kalezic: 'Wij blijven ons realiseren waar we vandaan komen'

Reacties

Hoewel Roda JC Kerkrade het met een zevende plek vooralsnog uitstekend doet, kijkt trainer Darije Kalezic voorafgaand aan het duel met Excelsior ook nog met een schuin oog naar de onderste plaatsen.

Kalezic: 'Wij blijven ons realiseren waar we vandaan komen'

'Duidelijk is dat wij ons blijven realiseren waar we vandaan komen', zegt de Bosniër op de clubsite van de Limburgers. 'De eerste negen wedstrijden zijn boven verwachting verlopen. Toch wil dat niet zeggen dat we verder zijn dan gepland. Met Excelsior treffen we een ploeg in vorm én opnieuw een directe concurrent voor lijfsbehoud.'

De Rotterdammers bleven de laatste drie wedstrijden ongeslagen, waardoor ze inmiddels zijn geklommen naar de twaalfde plaats. Bij PSV werd in de ogen van trainer Fons Groenendijk zelfs een punt afgedwongen (1-1). 'Roda heeft thuis nog niet verloren, dat zegt wel iets over hun kracht. Fysiek is het een sterke tegenstander, een vechtmachine. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd, maar wij hebben natuurlijk wel vertrouwen.'

Hicham Faik van Roda merkt op dat Roda op zijn beurt weer met beide benen op de grond staat, nadat de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie niet gewonnen werden. 'We zullen heus nog wel eens een dipje krijgen, de vraag is hoe lang dat aanhoudt en of het veel met ons vertrouwen doet. Maar gelukkig is de kwaliteit van onze selectie goed en is iedereen er van doordrongen dat we geen enkele tegenstander zomaar oprollen', aldus de dit seizoen uitblinkende middenvelder, die liet weten open te staan voor een verlenging van zijn na dit seizoen aflopende verbintenis.

Roda JC en Excelsior troffen elkaar dit kalenderjaar ook al in de kwartfinale van de KNVB-beker, de bezoekers waren toen met 4-1 te sterk. Zaterdagavond wordt er om 20.45 uur afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.