FC Utrecht en Roda JC houden elkaar in evenwicht

FC Utrecht is er in eigen huis niet in geslaagd Roda JC Kerkrade van zich af te schudden. De ploegen moesten genoegen nemen met 1-1.

Voor Utrecht-spits Sébastien Haller zal zijn eerste Eredivisie-goal sinds 23 augustus ongetwijfeld als een opluchting zijn gekomen. De Franse aanvalsleider scoorde in de eerste drie competitiewedstrijden vier keer, waarna de productie stokte. In de tiende minuut kopte hij de 1-0 voorbij doelman Benjamin van Leer.

Het volgende hoogtepunt kwam op naam van Tomi Juric die de Limburgers nog voor rust op gelijke hoogte bracht. De goal van de Australiër mag met recht kolderiek worden genoemd. De 24-jarige aanvaller wilde een rebound met rechts binnenschieten, maar de bal ging uiteindelijk via zijn standbeen in het net.

In een wedstrijd waarin de kansenverhouding in evenwicht was, nam de thuisploeg geen genoegen met een gelijkspel. Het was Timo Letschert die namens de Domstedelingen zijn ex-club bijna pijn deed. De centrumverdediger wandelde eenvoudig door de Roda-defensie, maar miste precisie in de afwerking. De paal bracht redding voor de promovendus. Eerder in de tweede helft belandde een inzet van Roda-middenvelder Hicham Faik eveneens tegen de paal.

Zo bleef het mede dankzij het aluminium bij 1-1 in Utrecht. Roda neemt na het bezoek aan De Galgenwaard een achtste plaats in, terwijl de ploeg van trainer Erik ten Hag het met een elfde positie moet doen.