Kalezic: 'Van boosheid ben ik niet meer boos geweest'

Reacties

Roda JC-Kerkrade-trainer Darije Kalezic beleefde een allesbehalve geruisloze avond op bezoek bij FC Lienden. De Limburgers hadden woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi strafschoppen nodig om zich van de amateurs te ontdoen (5-6).

Kalezic: 'Van boosheid ben ik niet meer boos geweest'

De coach legde in gesprek met FOX Sports de verantwoordelijkheid volledig bij zijn spelers neer. 'Het is aan de jongens zelf. Als ze hier graag langer blijven en een verlenging willen spelen, dan moeten ze dat doen. Het is hun eigen keus.'

Kalezic laakte de slappe houding waar de Roda-spelers genoeg aan dachten te hebben tegen de ploeg uit de Topklasse. 'Van boosheid ben ik niet meer boos geweest. De eerste twintig minuten was ik woedend, daarna gevoelloos. Ik heb geprobeerd wat te veranderen, maar het moet uiteindelijk van de spelers zelf komen.'

'Je moet hier op het veld iedere seconde laten zien dat jij de prof bent en de tegenstander slechts een amateur. Met alle respect, maar je neemt het op tegen een club die twee niveaus lager speelt en die moet je dan gewoon oprollen', concludeerde de oefenmeester, die zaterdag met Roda op bezoek gaat bij koploper Ajax.

Ondanks de beschamende avond stootte Roda door naar de laatste zestien in het bekertoernooi. Reden voor Kalezic om vooruit te kijken. 'We zitten in de koker en daar gaat het uiteindelijk om', doelde hij op de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.