Kalezic: 'Roda JC moet een stabiele Eredivisie-ploeg worden'

Reacties

Darije Kalezic wil van Roda JC een stabiele middenmoter maken. Dat zei de Bosnische trainer bij zijn presentatie. De Limburgers gaan komend seizoen voor handhaving op het hoogste niveau.

Kalezic: 'Roda JC moet een stabiele Eredivisie-ploeg worden'

Het is niet nieuw voor de oefenmeester om aan het roer te staan bij een Eredivisie-club. Kalezic speelde zich in het seizoen 2010/11 veilig met De Graafschap, na De Superboeren in het jaar daarvoor naar het kampioenschap te hebben geloodst in de Jupiler League. Na de vijftiende plaats kwam er echter een einde aan de periode van Kalezic in Doetinchem.

Vier jaar later keert Kalezic, in de tussentijd coach bij Stockport County, Zulte Waregem en Jong PSV, terug in de Eredivisie. De in Zwitserland geboren oefenmeester kan niet wachten om bij Roda aan de slag te gaan. 'De club heeft een prachtige historie en fantastische fans. Na de wedstrijd Roda JC - NAC Breda was het voor mij duidelijk; hier wil ik hoofdtrainer worden.'

Kalezic moet allereerst zijn Doetinchemse kunstje herhalen door Roda in de Eredvisie te houden. Vervolgens wil de oud-speler van RKC Waalwijk doorgroeien, laat hij op de clubwebsite weten: 'Roda JC moet nu de volgende stap maken: een stabiele Eredivisie-ploeg worden.' Het ziet er naar uit dat zijn voormalig werkgever De Graafschap komende seizoen één van de belangrijkste concurrenten is in de degradatiestrijd.

Roda keerde onder leiding van Rick Plum en Regillio Vrede terug op het hoogste niveau. De twee assistenten namen de taken begin april over van hoofdtrainer René Trost, die na overleg met de club vertrok. De Limburgers verzekerden zich via de nacompetitie ten koste van NAC Breda van een plaats in de hoogste afdeling. Toch moest Plum plaatsmaken voor Kalezic, die een tweejarig contract tekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.